Те, що сталося на Рівненській, могло бути й на Соборності

Те, що сталося на Рівненській, могло бути й на Соборності
Трагедія, подібна до тієї, яка сталася 10 червня у Луцьку на вулиці Рівненській, 109, могла виникнути 10 років тому на проспекті Соборності, 8: тоді з аварійного будинку довелося виселяти 72 сім’ї.

Про це йдеться у сюжеті Волинської ОДТРК.

Будинок №8 на Соборності був зданий в експлуатацію 1987 року, а у 2002-му у ньому виникла аварійна ситуація.

Тоді луцьким міським головою був Антон Кривицький.

«Коли ми по дзвінку громадян, які там проживали, приїхали подивитися – це була страшна ситуація. Будинок тріщав. Я, будучи міським головою в Нововолинську, знаю: коли під час перебування в шахті йде тріск породи – це дуже небезпечна ситуація. Буквально наступного дня, дякуючи начальнику «Луцьксантехмонтаж» Вікторові Чорнусі, ми, не чекаючи ніяких рішень, не чекаючи тендерних моментів, оскільки я будівельник, заступник Кирильчук будівельник, покликали проектантів, і буквально на другий день почалися роботи», – розповів Кривицький.

Загальна вартість ремонтних робіт склала на той час майже 4 мільйони гривень.

Причиною аварійної ситуації стала відсутність у будинку монолітного залізобетонного пояса, який, відповідно до проекту, обов’язково мав бути, інакше втрачається рівномірність будівлі.

Щоб виправити цю помилку і уникнути руйнації будинку, довелося виконати низку робіт. Зрозуміло, що мешканців двох під’їздів тимчасово відселити. Мешкати у готелі 72-м сім’ям довелося 2 місяці.

Протягом цього часу стіну будинку укріпили, у квартирах, які того потребували, зробили ремонт. Довелося також замінити тисячу 700 метрів труб.

Будівельники гарантували, що небезпеки для життя людей немає. Але мешканці будинку були настільки налякані, що 4 сім’ї відмовилися повертатися до своїх помешкань. Їм надали інше житло.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Те, що сталося на Рівненській, могло бути й на Соборності
15 червень, 2012, 14:05