На Волині у держустановах хочуть палити дровами

На Волині у держустановах хочуть палити дровами
Зменшення споживання газу на 30% і перехід на опалення держустанов дровами, ‒ плани на опалювальний сезон 2015-2016 у Ковельському районі.

Про це йшлося під час наради в голови райдержадміністрації, ‒ повідомляє Kowel.com.ua.

Голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак проінформував про опалювальний період 2015-2016 років, наголосивши на тому, що Ковельський район має зменшити споживання природного газу на 30% порівняно з минулим опалювальним сезоном, а бюджетні установи району мають перейти на інші альтернативні види палива – дрова.

У приклад він навів розрахунки переходу бюджетних установ з торфобрикету на дрова, результат яких показав, що економія тільки у галузі освіти становить близько 0,5 мільйона гривень, ‒ йдеться у повідомленні.

«Якщо дрова будуть заготовляти в Ковельському районі, то і податки будуть вертатися в бюджет. Ми маємо можливість збільшити резерви дров без знищення лісів. Зокрема на паливо можна використовувати відходи деревини, що залишаються при зрізці аварійних дерев у придорожніх смугах, в охоронній зоні, на лісосіках», ‒ зазначив Козак.

Також голова райдержадміністрації розповів, що для заготівлі паливних матеріалів на бюджетні установи району також можна буде використати і відходи з очищення меліоративних каналів.

Цьогоріч в області розпочинається реалізація проекту «Відновлення меліоративної мережі для сприяння економічного зростання сільських територій Волинської області» у рамках Програми ЄС «Підтримка регіонального розвитку України».

Для впровадження заходів проекту Європейський Союз надає фінансову допомогу у сумі 4 мільйони 800 тисяч гривень на проведення робіт з відновлення меліоративних каналів на території 4 сільських та 1 селищної рад Ковельського району, а саме: Голобської, Поповичівської, Дубівської, Майданської, Новомосирської.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: опалення
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині у держустановах хочуть палити дровами
15 квітень, 2015, 16:21