На Волині працівники психіатричної лікарні порушували права пацієнтів

На Волині працівники психіатричної лікарні порушували права пацієнтів
Під час перевірки у відділенні з посиленим наглядом Волинської обласної психіатричної лікарні №2 з'ясували, що дотримання конституційних прав громадян не відповідає закону.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Зокрема медики подекуди несвоєчасно проводили комісійні огляди осіб, які мають психічні розлади та вчинили суспільно небезпечні діяння, аби вирішити питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або зміну застосування примусових заходів.

Відповідно до вимог чинного законодавства такі огляди мають проводитися не рідше, аніж раз на 6 місяців. Проте троє осіб перебували на госпіталізації у відділенні на кілька місяців довше, бо лікарі-психіатри порушували терміни скерування на розгляд суду клопотань про продовження примусових заходів медичного характеру.

Також під час перевірки виявили порушення вимог щодо забезпечення хворих мінімальною нормою площі у палатах.
Зокрема для відділення з посиленим наглядом для примусового лікування осіб, що вчинили суспільно небезпечні діяння, було необґрунтовано встановлено наповнюваність у 50 ліжок при тому, що, відповідно до будівельних норм, їх повинно бути не більше 38.

Окрім того, у відділенні були випадки порушення вимог Закону України "Про звернення громадян" в частині розгляду та надання відповіді на звернення та не було цілком забезпечено права пацієнтів на доступ до засобів масової інформації.

Відтак, задля усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено вказівку начальнику управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації з вимогою вжити додаткових заходів для забезпечення дотримання конституційних прав пацієнтів установи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ще там дуже люті санітари
Відповісти
А також ще туди часто,навіть по декілька разів на день,прилітають літаючі тарілки з марсіянами.Такі страшні!!! Правда,тиць-здиць? Ти мусив їх бачити.
Відповісти
я в шоці
мене тролить якийсь моржовий
Відповісти
Не грай варіята,ми з тобою були в одній палаті,ти з марсіянами завжди вів переговори і ніколи не боявся зайти в їхню літаючу тарілку.
Відповісти
В психіатричних клініках зараз інтернет є?
Відповісти
Останні новини
На Волині працівники психіатричної лікарні порушували права пацієнтів
15 квітень, 2015, 18:14