Луцьк не може розвиватися без Рівного, - активіст

Луцьк не може розвиватися без Рівного, - активіст
У Луцьку обговорювали різні варіанти та ідеї щодо розвитку інфраструктури міста.

16 квітня у приміщенні конференц-залу готелю «Україна» громадська організація «Асоціація регіонального розвитку» за підтримки Луцької міської ради провела конференцію на тему: «Стратегія міста Луцька. Зовнішнє оточення».

Основними стратегічними завданнями у розвитку Луцька експерти називають популяризацію туризму та розвиток IT-бізнесу.

Голова громадської організації «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк зазначив, що дуже важливим фактором для розвитку міста є об’єднання зусиль з містом Рівне, а також розвиток туризму.

«Луцьк не може розвиватись без Рівного, так як і Рівне без Луцька. Нам потрібен спільний розвиток цих двох міст, з залученням цих двох міст. Не менш важливим є туризм. Ми плануємо проект «Волинь 2020», де буде охоплено і задіяно в розвитку туристичного напрямку всі міста і Волині, і Рівненщини, Львівщини, частина Тернопільської області »,- мовив Петро Гоцалюк.

«Асоціація регіонального розвитку» і раніше розробляла стратегії розвитку Луцька. Так, за словами Гоцалюка, в 2013 році вони вивчали досвід таких міст, як Вінниця, Львів, а також ініціювали стратегічні розробки для розвитку міста під назвою «Стародавній Луцьк. Новий розвиток».

Гоцалюк наголосив, що розвиток туристичного Луцька привабить не тільки туристів, а й людей, які працюють в ІТ-сфері.

«Розробки ІТ-технологій – економіка майбутнього, а тому важливим фактором є те, щоби зробити наше місто комфортним для життя, щоб там хотіли лишитися жити і працювати люди зі сфери ІТ», - додав Гоцалюк.

Натомість експерт з стратегічного розвитку Ігор Парасюк, який був на зв’язку в Skype, запевнив, що лучанам потрібно шукати свою «родзинку» і користуватись нею, для прикладу він навів замок Любарта.

«Підживлюйте популярність міста, популяризуйте історію, цікаві місця, наприклад, замок Любарта. Адже, якщо ви про себе не будете говорити, то ніхто і не буде знати про те, чим же ваше місто є цікавим. Синхронізуйте масові заходи разом з Рівним, адже лише об’єднавши зусилля, зможете досягнути величезних успіхів», - сказав Парасюк.

Експерти наголосили, що важливим в розвитку міста буде облаштування максимального комфорту для життя. Це і велодоріжки, а також врахування побажань від людей з особливими потребами.

Тоді люди дійсно бачитимуть, що Луцьк – туристичне місто і зручне для проживання. Адже працівник ІТ-сфери обере для проживання те місто, в якому є смачна кухня, цікаві місця, і чудові зони відпочинку, саме тому багато талановитих працівників ІТ їдуть з Луцька в такі міста, як Київ чи Львів.

«Лучанам потрібно знайти свою фішку, тоді це буде приваблювати людей. Якщо кількість населення зростає, то це означає, що в місті дуже класно жити», - запевнив керівник програми стратегії інституту міста (Львів) Андрій Пундор.

Загалом, як запевнили експерти, Луцьк - це місто, де можна втілювати будь-які стратегії розвитку, головне – заохотити до цієї ідеї всіх небайдужих людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бла-Бла-Бла...:( ех...
Відповісти
Останні новини
Луцьк не може розвиватися без Рівного, - активіст
16 квітень, 2015, 14:26