Волинські депутати дали згоду аби ковельську залізничну лікарню прийняти у комунальну власність

Волинські депутати дали згоду аби ковельську залізничну лікарню прийняти у комунальну власність
Депутати Волинської обласної ради дали згоду аби Державний медичний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» передати з державної власності у спільну власність територіальним громадам сіл, селищ та міст області цілісного майнового комплексу.

Про це стало відомо під час сесії Волинської обласної ради 16 квітня.

Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк зазначив, що аби вузлову лікарню можна було привести у відповідний стан і робити певні структурні зміни, для цього потрібно передати цей заклад із державної власності у власність місцевих громад, і тільки після цього вона працюватиме на благо людей.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зазначив, що міський і районний бюджети Ковеля заплатили за утримання цієї лікарні майже 2 мільйони гривень.

З його слів область фінансує той об’єкт, який їй не належить, а за фактом належить державі, яка його майже не фінансує.

Тому для того, аби прискорити питання реорганізації медичного закладу і зміни його структури, повинне бути рішення облради про взяття на баланс області «Вузлової лікарні станції Ковель».

Під час обговорення цього питання депутати облради обмовились про те, що із передачею медичного закладу у власність територіальної громади відбудеться скорочення працівників лікарні.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Свирида розповів, що стан справ у лікарні нині є катастрофічним.

В опалювальний сезон «Вузлова лікарня станції Ковель» потребує майже 100 тисяч метрів кубічних газу, що в грошовому еквіваленті сягає майже 700 тисяч гривень у місяць, а за опалювальний сезон майже 5 мільйонів гривень.

За його словами, там ще досі стоять котли радянського зразка, які не заощаджують паливо. Тому питання реконструкції і реорганізації закладу є нагальним.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво,з яких це пір обласні депутати можуть передавати державне майно у комунальну власність?Вони можуть тільки погодитись прийняти у комунальну власність.
Відповісти
Останні новини
Волинські депутати дали згоду аби ковельську залізничну лікарню прийняти у комунальну власність
16 квітень, 2015, 14:45