На Волині суд зобов'язав учасників спілки «Золоті терези» віддати жінці гроші

На Волині суд зобов'язав учасників спілки «Золоті терези» віддати жінці гроші
Горохівський районний суд задоволив позов прокуратури району про стягнення грошових коштів із учасників повного товариства - горезвісної кредитної спілки "Золотів терези".

Спілка свого часу надавала громадянам кредити та залучала їхні кошти під відсотки, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

У 2006 році уклала договір про внесення членського внеску в товариство задля отримання відсотків і 64-річна жінка, ветеран праці, жителька села Скобелка. Однак, як і десятки волинян, ні грошових коштів, ні відсотків за ними вона не отримала.

Саме товариство, як відомо, в подальшому було визнано неплатоспроможним та збанкрутіло, не виконавши взяті на себе боргові зобов’язання.

За позовом прокуратури району, яка стала на захист жінки, суд ще у 2009 році ухвалив стягнути із кредитної спілки всю заборговану вкладниці суму, однак через відсутністю у юридичної особи майна грошові кошти їй повернуто не було.

Встановивши факт неплатоспроможності товариства, як юридичної особи, прокуратура району пред’явила позов до його учасників - фізичних осіб. Адже, відповідно до чинного законодавства, вони несуть повну відповідальність за боргами господарського товариства й, на відміну від учасників товариства з обмеженою відповідальністю, відповідають за результатами діяльності створеного суб’єкта, у тому числі своїм особистим майном.

Судовий розгляд цієї справи тривав майже два роки у судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій.

При повторному судовому розгляді суд погодився із доводами прокуратури та вирішив стягнути із усіх учасників товариства усю заборговану жінці суму - понад 133 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині суд зобов'язав учасників спілки «Золоті терези» віддати жінці гроші
16 квітень, 2015, 16:45