Як політиків в Україні хочуть зробити чесними

Як політиків в Україні хочуть зробити чесними
Громадські активісти руху ЧЕСНО підписують угоди з представниками різних політичних партій щодо відповідності останніх «критеріям доброчесності» політиків.

Про це 15 червня йшлося під час круглого столу на тему «Чесний діалог з політиками».

Член громадського руху ЧЕСНО Світлана Заліщук зазначила, що подібні угоди вже підписані з лідером партії «Удар» Віталієм Кличком та лідером партії «Громадянська позиція» Анатолієм Гриценком.

За словами Заліщук, Партія регіонів також думає про підписання угоди. Вона повідомила, що наступного тижня відбудеться зустріч членів громадського руху з заступником глави партії Сергієм Тігіпком.

Заліщук нагадала про 6 критеріїв доброчесності, які є основою угоди.

"Це відсутність фактів порушень прав і свобод людини, непричетність до корупційних дій, відповідність задекларованих доходів способу життя, незмінність політичної позиції, особисте голосування в парламенті, участь у засіданнях парламенту", - пояснила член руху.

За словами члена руху Олега Рибачука, окрім угод, ЧЕСНО планує перевірити приблизно 3,5 тисяч кандидатів у нардепи на відповідність критеріям. Отриману інформацію після цього оголосять виборцям.

"Бо якщо є невідповідність цим критеріям, то може поки не спішити і не йти в народні депутати?", - роздумує член руху Тарас Петрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як політиків в Україні хочуть зробити чесними
15 червень, 2012, 16:39
З-за стола – в лікарню
15 червень, 2012, 16:04