Чи дадуть гроші на комунальне житло для переселенців у Володимирі-Волинському?

Чи дадуть гроші на комунальне житло для переселенців у Володимирі-Волинському?
Питання життя переселенців із окупованих територій підняли на розгляд на засіданні громадської ради при виконавчому комітеті Володимир-Волинської міської ради.

Про це інформує БУГ.

Станом на середину квітня 2015 року у Володимирі-Волинському на тимчасове проживання прибуло 72 сім’ї (116 осіб), з них: 6 сімей – з АР Крим, решта – з Донецької та Луганської областей. Начальник управління праці та соціального захисту населення Микола Матусевич каже, що усі вони забезпечені житлом та вчасно отримують усі належні соціальні виплати.

Говорячи про побут тих, хто змушений шукати кращої долі далеко від рідних домівок, Микола Матусевич зазначив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, яка передбачає порядок надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на житло та житлово-комунальні послуги, всіх переселенців поставлено на облік та призначено адресну соціальну допомогу. Виплата пенсії проводиться 38 громадянам зі східних областей та двом з АР Крим.

Однак, проблемним залишається питання надання житла комунальної власності для переселенців. За словами начальника управління житлово-комунального господарства і будівництва Віктора Фіщука, у місті є казарми танкового полку, військторгу, але там відсутні комунікації.

Одним з варіантів вирішення цього питання є поселення в п’ятиповерховому гуртожитку агротехнічного коледжу, звідки тимчасово відселені студенти. Але у зв’язку з тим, що там «розходяться верхні поверхи», ремонтні роботи обійдуться в півмільйона гривень. Коштів таких Міністерство освіти, на балансі якого перебуває будівля, не має.

Є ще контора РТП, власник якої не заперечує проти вселення туди жильців після проведеного ремонту, який також тягне до 500 тисяч гривень. До того ж будинок є відомчим, що практично унеможливлює виділення коштів на його ремонт.

Члени громадської ради вирішили направити лист Міністерству освіти стосовно проведення ремонту у гуртожитку, що надасть можливість забезпечити житлом не один десяток сімей; займатися пошуком житла для внутрішньо переміщених осіб і далі, розробити Програму по роботі з цією категорією громадян.

Наразі питання поселення біженців у місті вирішена. Двом сім’ям надано тимчасове житло в гуртожитку Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського, ще три сім’ї було поселено на благодійній основі у приватний сектор, інші – проживають у будинках своїх близьких та рідних. Але, як бути далі, коли кількість тих, хто приїздить зі Сходу України збільшиться – невідомо.

Соціальні питання для переселенців у Володимирі-Волинському вирішуються без проблем. Діти влаштовані у дитсадки, інваліди отримують усі належні виплати.

Троє дітей з Донецької та Луганської областей зараховані до дитячих дошкільних закладів (дитсадки № 2, 8), 9 дітей продовжують навчання в місцевих загальноосвітніх школах та гімназії. Одну дитину з м. Донецька 01.09.2014 року зараховано на 4 курс до Володимир-Волинського педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

Ні не дадуть, і не НАДІЙТЕСЯ - тому що Петро Данилович Саганюк виділяє безкоштовно державне житло тільки нужним для нього людям - прокурорам, суддям, местним депутатам, членам Володимир-Волинського виконкому , і своїм " любим друзям " А хто такі для нього нужденні і преселенці - от для них існує загальна столітня черга
Відповісти
Останні новини
Чи дадуть гроші на комунальне житло для переселенців у Володимирі-Волинському?
17 квітень, 2015, 11:05