Підвели результати четвертої хвилі мобілізації на Волині

Підвели результати четвертої хвилі мобілізації на Волині
У Волинській обласній державній адміністрації доповідали про проблеми і результати четвертої хвилі мобілізації.

17 квітня в ОДА відбулося засідання ради оборони, на якій говорили про необхідність підготовки та організації п’ятої хвилі мобілізації та підсумували результати четвертої хвилі.

Так, на засіданні ради голові Волинської ОДА Володимиру Гунчику та присутнім військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Роман Кулик повідомив, що з 20 січня проходили заходи мобілізації людських і транспортних ресурсів. Так, було мобілізовано 63 одиниці техніки. Для курсів перепідготовки відправили 125 офіцерів, організували 542 військових полігони.

«Поставка техніки до 14-бригади буде здійснюватись до 18 квітня. Мобілізація людських ресурсів також проводиться активно. 317 громадян є добровольцями, серед них - одна жінка. З них 176 добровольців залучили до роботи у військові комісаріати. Найменше бажання йти служити виявили в Любомльському, Ківерцівському, Шацькому районах», - повідомив Роман Кулик.

Військовий комісар говорить, що високопосадовцям та їх родинам ніяких переваг не надавали, вони також підпадали під четверту хвилю мобілізації.

Ще однією проблемою він називає різке підвищення рівня еміграції серед чоловіків. Існували проблеми при врученні повістки тоді, коли військовозобов’язаний перебував за кордоном, або не жив за місцем прописки. Відтак, комісаріат залучив до проведення мобілізації працівників управління внутрішніх справ, які допомагали розшукати військовозобов’язаних громадян для вручення повісток.

«Станом на 17 квітня залучено 318 працівників УМВС для розшуку осіб, які є військовозобов’язаними. До розшуку було подано список з 5135 громадян, з них 764 знайшлись, а саме: було встановлено їхні місця перебування. Було відкрито 33 кримінальні справи, які були закриті за відсутністю складу злочину. Наприклад, 11 кримінальних справ були закриті за невідповідним станом здоров’я, двоє - за релігійними переконаннями, один просто не отримав повістку», - зазначив начальник УВМС України Петро Шпига.

Директора департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець доповіла про те, як працювали військово-медичні комісії. Основною проблемою, яку згодом усунули, вона назвала недостатній рівень знання медиків про військово-медичну експертизу щодо придатності чи непридатності до військової служби.

Своєю чергою, Володимир Гунчик зачитав список офіцерів, які за свій професіоналізм і допомогу в мобілізації отримали грамоти і подяки. Однак голова ОДА зазначив, що не варто забувати і про голів тих сільських чи районних рад, які сприяли у високій результативності четвертої хвилі мобілізації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А штунди, баптисти та інші сектанти мають право відмовлятись від мобілізації???
Відповісти
Як і православні,проте вони не користувався своїм правом,їх попи "благблагословляють" на війну.
Відповісти
Ви найбільше скакали і називали себе "Патріотами", Чому ж не мобілізуєтесь??? Тепер ви Богом прикриваєтесь, а хтось має страждати.
Відповісти
Панство!
Не треба перебільшувати - ТРЕТИНА працездатного населення України постійно працює за кордоном.
Якщо чоловік має постійну роботу в Україні й постійно проживає за місцем реєстрації, то нікуди він ховатись від призову не поїде.
Який сенс? Отримати 5 років тюрми?
Таких лише одиниці.
Відповісти
"професіоналізм" волинських журналістів зашкалює... Державною володієте на рівні суржику!
Відповісти
А що, Мишковець зняли з посади заступника голови ОДА?
Відповісти
Когда тебя вычислят по АйПи, тогда и напишешь здесь какого цвета у тебя мясо.
Відповісти
Колеги, а кого саме "підвели результати"? Підводять риску, підбивають підсумки, а результати взагалі-то підсумовують.
Відповісти
Останні новини
Підвели результати четвертої хвилі мобілізації на Волині
17 квітень, 2015, 12:38