Японський потяг встановив новий рекорд швидкості

Японський потяг встановив новий рекорд швидкості
Японський поїзд встановив на цьому тижні новий рекорд швидкості, розігнавшись до 590 кілометрів на годину.

Про це повідомила залізнична компанія Central Japan Railway.

Потяг із семи вагонів завершив тестовий пробіг експериментальною залізничною колією, розташованою в японській префектурі Яманасі.

Поїзд зміг розігнатися до 590 кілометрів на годину, побивши тим самим попередній рекорд швидкості в 581 кілометр на годину, встановлений ще в 2003 році і зберігався останні 12 років.

Однак, як повідомив офіційний представник залізничної компанії журналу The Wall Street Journal, новий рекорд довго не протримається. Черговий випробувальний розгін поїзда-маглева запланований на наступний вівторок. Мета - розігнатися до 600 кілометрів на годину.

Як повідомляє компанія JR Central, під час установки нового рекорду швидкості всередині поїзду перебували 29 технічних фахівців, які стежили за правильною роботою всіх механізмів і систем. Незважаючи на успішність випробування, в компанії відзначають, що поїзду не доведеться рухатися з такою швидкістю, коли відбудеться його офіційний комерційний запуск в 2027 році.

За словами JR Central, максимальна швидкість, яку поїзд буде розвивати при поїздках між Токіо і Нагоя, розділених відстанню в 287 кілометрів, буде становити 505 кілометрів на годину.

Коли залізничну лінію запустять для комерційного використання, поїздка між двома містами буде займати близько 40 хвилин, що майже в половину менше того часу, який потрібен для сьогоднішніх поїздів-куль, що обслуговують залізничні гілки в Японії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От Луцка до Ковеля аж 2 часа
Відповісти