У Луцьку відкрили «Центр реформ»

У Луцьку відкрили  «Центр реформ»
Усі реформи повинні бути скеровані на покращення добробуту людей, тоді розвиватиметься бізнес і держава.

17 квітня відбулась прес-конференція з нагоди відкриття центру, повідомляє VIP.

Головний редактор «Волинської газети» Володимир Данилюк зазначив – усі усвідомлюють, що потрібні зміни. Однак варто не просто очікувати на них, але самому сприяти цьому. Тож вирішили створити ГО «Центр реформ», до якої залучили людей, які мають різний професійний досвід. Далі про організацію розповів депутат обласної ради Ігор Чорнуха.

«Суть організації і її подальшої роботи закладена у самій назві. Це є Центр реформ», - зазначив він. А далі говорив, що проведення змін у всіх напрямках життєдіяльності необхідне сьогодні як ніколи. Натомість приймаються закони «з коліс», у яких не вбачаються моменти будь-яких реформ. У тому числі, якщо говорити про податкову реформу, то, на думку обранця громади, відбулося лише перегрупування податків. «Люди не відчувають реформ і їх ефекту», - зазначив Чорнуха.

Говорив, що люди готові терпіти скрутне становище, економити, обмежувати себе, але лише до того часу, коли буде надія на результат, так би мовити, з вірою у світло в кінці тунелю. Отож, Центр реформ проводитиме експертизу проектів законів та рішень місцевих рад, організовуватимуть круглі столи, залучаючи громадськість до обговорення. Організація займатиметься супроводом реформ, їх аналізом та контролем над їх втіленням, визначенням ефективності впроваджених змін.

До речі, Ігор Чорнуха займатиметься напрямком будівництва. Анатолій Пархом’юк важливий як співзасновник ГО як людина, що вже давно є представником громадського сектору. Зокрема, очолює Асоціацію регіонального розвитку, до складу якої входить більше п’ятнадцяти різних інституцій. «Було би логічно, якби Центр реформ долучився до цієї співпраці. У нас є багато ініціатив, але не завжди вистачає ресурсу», - зауважив громадський діяч.

Тож під час прес-конференції Ігор Чорнуха та Анатолій Пархом’юк підписали меморандум про співпрацю між двома організаціями. Анатолій Пархом’юк із приємністю відзначив, що все ж таки є люди, вихідці з бізнесу, які розуміють просту істину – якщо дбати про добробут громадян, то і їхній бізнес буде розвиватися.

А от громадський діяч Петро Гоцалюк відповідатиме за розробку стратегій. Він повідав, що був безпосереднім учасником розробки стратегії Волинської області, а нині активно працюють у місті над стратегією Луцька.

«Ми розуміємо, що сьогодні міста конкурують між собою за інвестиції, за кращих людей, які жили би в нашому місті і створювали внутрішній валовий продукт… Ми сконцентруємо свою роботу над тим, щоб за декілька років Луцьк міг сказати, що ми значно просунулися на фоні інших міст, що знайшли свої конкурентні переваги і що ми їх розвиваємо. А цю громадську організацію розглядаю як майданчик для просування стратегії», - говорив Гоцалюк.

Віталій Поштарук займатиметься питаннями доріг. Він говорив про залучення інвестицій для впровадження сучасних технологій.

Народному артисту України Василю Чепелюку, звичайно, довірили культуру. «Війна війною, але якщо немає культури, то за що воювати? Адже культура – це базис, це основа нації, основа формування ментальності», - розмірковував він.

Він звернув увагу, що на культуру виділяються мізерні кошти, багато пам’яток перебувають у занедбано у стані. Згадав, що місто не вміє продавати себе туристам. «Думаю, якщо сьогодні зібралися такі от фахові представники нашого Центру реформ, можна цей віз зрушити з місця. Я сподіваюся», - мовив народний артист.

До громадської організації входить також представник спортивної галузі. Говорилося про те, що потрібно вирішувати питання спортивної інфраструктури, працювати над покращенням якості змагального процесу. «Хочеться вірити, що спільними зусиллями наші старання і перспективи матимуть результат», - зазначив він.

Готові у Центрі реформ до роботи залучати й інших експертів. На завершення Ігор Чорнуха повідомив, що у офісі «Центру реформ» діятиме ще його громадська приймальня. Розташована вона у новобудові на вулиці Набережній.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: реформи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знову будуть гранти нямати. Голосна назва, а результат як завжди на папері. Ті самі обличчя і кожен очолює якийсь грантоїдський центр, або фундацію....
Відповісти