На Волині порушують права засуджених

На Волині порушують права засуджених
Прокуратура Волині провела перевірки додержання законів у виправних колоніях Управління державної пенітенціарної служби України в області.

Відтак, встановили непоодинокі порушення вимог чинного законодавства при утриманні засуджених, - повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Так, у колоніях порушують вимоги законодавства щодо норм житлової площі для засуджених, які утримуються в приміщеннях камерного типу, дисциплінарних ізоляторах та секторі максимального рівня безпеки.

У Маневицькій виправній колонії у таких приміщеннях встановлено 144 ліжка, при тому що відповідно до норми житлової площі на одного засудженого їх мало би бути лише 67.

У камерах, які за площею розраховані на утримання одного засудженого, тримають три, а то і чотири засуджених. Фактично на одного засудженого в секторі максимального рівня безпеки колонії припадає замість чотирьох квадратних метрів площі лише 1,8 - 2,4 кв. м. При цьому деякі камери залишались незадіяними.

Перевірки із залученням спеціалістів територіальної державної інспекції з питань праці в області засвідчили, що в колоніях порушували й трудове законодавство, не проводячи оплати праці засуджених у подвійному розмірі за роботу у святкові неробочі дні.

У Цуманській ВК не проводили належну доплату засудженим за роботу в нічний час.

Крім цього, у виправних колоніях не було забезпечено достовірність обліку робочого часу засуджених, зокрема господарської обслуги.

Задля усунення порушень вимог чинного законодавства щодо додержання конституційних прав ув'язнених та засуджених у виправних колоніях області прокурором Волині внесено вказівку начальнику УДПтС України в області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - концерт DukeTime
20 квітень, 2015, 17:15
На Волині порушують права засуджених
20 квітень, 2015, 16:40