Хлопцям на передову передадуть індивідуальні аптечки

Хлопцям на передову передадуть індивідуальні аптечки
Знеболювальні, жарознижувальні, ліки для шлунку, кровоспинна пов'язка, пакет перев'язувальний, джгут - загалом майже десять найменувань препаратів та медзасобів, які є найнагальнішими на передовій, увійшли в індивідуальну аптечку, яка за словами волонтерів Самооборони Волині, задля порятунку має бути у кожного бійця на передовій.

Тож вже незабаром півсотні таких пакунків отримають хлопці на Сході. Нині їх формують студенти Луцького базового медичного коледжу. Саме вони, власне, й уклали перелік найнеобхіднішого, яке увійшло в індивідуальні аптечки, - розповідають волонтери.

Тим часом гроші на частину препаратів перерахував волинський благодійний фонд "Європейський вектор" в рамках проекту "100 тисяч у місяць".

Відтак, майже 12 тисяч гривень із передбачених ста на квітень, за рішенням волонтерів, спрямували на доукомплектування аптечок. Крім того, за ці гроші придбали ліки від застуди для бійців 14 ОМБР (противірусні, жарознижувальні, краплі від нежиттю та болю у горлі). Саме такі медикаменти замовили з передової, адже через акліматизацію, хлопці почали хворіти.

Ще 36 тисяч гривень зі ста, передбачених на квітень, фонд перерахував на військовий одяг, адже на сьогодні це одне з найактуальніших прохань як бійців на Сході, так і мобілізованих волинян. Тож за ці гроші волонтери обласного координаційного Центру допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям придбають майже сто комплектів весняно-літньої закордонної форми. Ще на 14 тисяч гривень у цьому місяці відремонтували техніку, у тому числі й авто, яким волонтери постійно доправляють вантажі на схід.

Нагадаємо, що проект "100 тисяч у місяць" стартував на Волині у лютому. В його рамках благодійний фонд «Європейський вектор» щомісяця додатково виділяє на потреби учасників АТО та їх родин 100 тисяч гривень. Така ініціатива належить меценатові фонду нардепу Сергієві Мартиняку. Тим часом, що потрібно придбати першочергово, вирішують самі волонтери, зокрема, волинський обласний координаційний Центр допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям, де, власне, і приймають заявки. Звертатися можна і у фонд, втім остаточне рішення - за Центром.

Тим часом у лютому, в рамках проекту "100 тисяч у місяць", придбали акумулятори, баки, запчастини, тосол для техніки, а ще зимові спальники бійцям. Натомість у березні гроші спрямували на рації саперній роті групи інженерного забезпечення 14 ОМБР, на матеріали для виготовлення сітки, яка є основою маскувальної, на військову форму та запчастини для техніки. Таким було замовлення волинських волонтерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Хлопцям на передову передадуть індивідуальні аптечки
21 квітень, 2015, 17:09