На Волині чоловік намагався вивезти холодну зброю

На Волині чоловік намагався вивезти холодну зброю
57-річний громадянин України, прямуючи до Республіки Польща через м/п «Ягодин» для перетину кордону свідомо обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор».

Тим самим він засвідчив, що переміщує предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню або обкладенню митними та іншими платежами або зборами і на переміщення яких через митний кордон України не встановлено заборон чи обмежень. Про це повідомили в прес-службі ГУ ДФС у Волинській області.

Проте, під час митного огляду автівки марки «Volkswagen Caravelle» посадові особи митниці у відділенні для особистих речей передніх лівих дверей автомобіля виявили предмет, який схожий на ніж, і може являти собою холодну зброю.

За цим фактом працівники Волинської митниці ДФС направили до правоохоронних органів Волинської області повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ст.263 Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо писати дурниці. "предмет схожий на ніж", "може являти собою холодну зброю"...
1. може чи не може являти холодну зброю - видно одразу. Зазавичай це виключно бойові ножі (серед основних ознак: фіксований клинок, довжина якого явно перевищує 9см, присутня гарда і підпальцеві виямки, відповідний кут кінчика, і т.д).
2.Інша справа якщо ніж саморобний, - тут можуть бути питання.
3. Якщо ніж складний, чи навіть мисливський, і є у вільному продажі, без спеціального дозволу - це вже означає що він не може розцінюватись як холодна зброя.
Про це має знати укр митник.
Відповісти
Укрмитник мо й знав, але так хочеться, щоб хтось дав хоть шо-нібудь)))
Відповісти