Google присвятив дудл Дню землі

Google присвятив дудл Дню землі
Саме цього дня в різних куточках світу небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.

Засновником Дня Землі вважається Джон Стерлінг Мортон, який запропонував у 1872 році виділити 1 день в році і присвятити його озелененню навколишньої території. Пропозицію було схвалено і вона отримала широку підтримку жителів штату Небраска. У 1882 році урядом штату 22 квітня було оголошено Днем дерева і офіційним святом. Через 100 років свято було перейменоване у День Землі і стало національним.
Джон Стерлінг Мортон
Джон Стерлінг Мортон

У цей день 22 квітня 1970 року в Нью-Йорку (США) студенти, школярі та їхні викладачі запропонували пересічним американцям звернути увагу на екологічні проблеми сьогодення і спробувати спільними зусиллями берегти зелену планету. Акція набула широкого розголосу і вже через рік у США було створено державне агентство з охорони навколишнього середовища, яке сьогодні діє досить активно і має тісні контакти з Україною.

Міжнародним свято було оголошено в 1990 році. У цей день кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглу територію, висадити хоча б одне дерево, відмовитися хоча б на день від використання автомобіля.
І тільки з 1992 День Землі став відзначатися в Україні як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до глобальних проблем нашої планети.

У свята є свій прапор, хоча він і не є офіційним символом. Це фотографія планети, зроблена астронавтами "Аполлона-17" по дорозі до Місяця, на темно-синьому тлі.

Гімн Землі був написаний поетом Абеем Кумаром в 2013 році і переведений на 8 мов світу. Символом дня вважається грецька буква Θ (Тета) на білому тлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.