У Луцьку виявили незаконні врізки у водогони

У Луцьку виявили незаконні врізки у водогони
У Луцьку та навколишніх селах тривають рейди контролерів КП «Луцькводоканал» з пошуку необлікованої води та незаконних врізок у водогони. Боротьба з крадіжками води є одним із пріоритетних завдань, яке стоїть перед контролерами відділу збуту підприємства.

Про це повідомляє прес-служба КП «Луцькводоканалу».

Лише в період з січня по квітень поточного року було складено більше 10 актів щодо недобросовісних користувачів про порушення Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України».

Згідно цих актів споживач зобов’язаний в 10-денний термін з'явитися у КП «Луцькводоканал» для оформлення своїх абонентських прав на послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

«У разі ігнорування вимоги споживачем – ми від’єднуємо його від водопостачання і відновлюємо надання послуг лише після реєстрації та оплати усіх робіт, пов'язаних із реєстрацією самовільної врізки. Зокрема, споживач має сплатити за весь період незаконного користування централізованим водопостачанням», - розповідає начальник відділу збуту Віктор Цвяк.

Прикро, що люди чомусь починають лише тоді звертатись у водоканал, коли вже їх зловили на «гарячому», склали акт і виставили до оплати суму збитків, яку споживач завдав підприємству. Повірте, суми виходять досить «кругленькі» і сягають 8 тис. грн, а схема нарахувань проста: розрахунковий період при безобліковому водокористуванні встановлюється з дня початку такого користування, або якщо ж цей термін встановити неможливо, то згідно норми нараховується сума по пропускній спроможності труби, за останній місяць.

Звісно ж люди від цього не в захваті, але це лише ті, які намагаються обдурити підприємство, приховати свої реальні витрати води. Для таких варто нагадати ще раз, що будь-яке самовільне приєднання до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення є незаконним і розцінюється як крадіжка, адже такі дії людей завдають чималих збитків підприємству, вода використовується безплатно, фактично нею користуються, але не платять.»

Звертаємо увагу на те, що того, хто добровільно приходить у комунальне підприємство і повідомляє про несанкціоновану врізку, не карають. Людині дають змогу виготовити відповідну документацію і поставити лічильник. Це коштує близько 600-700 гривень (проектна документація, техумови та встановлення лічильника). Однак, якщо крадіжку води виявляють наші контролери - сума збитків, яку виставить «Водоканал» буде набагато більшою. В цьому мали змогу переконатись люди, котрі отримали на руки акти про порушення. Тому ще раз наголошуємо – не зволікайте, платіть за воду, узаконюйте врізки — це Вам обійдеться дешевше.

КП «Луцькводоканал» закликає власників приватних будинків та підприємців не ухилятися від дотримання вимог чинного законодавства та належним чином оформляти підключення до мереж водопостачання та каналізації. Пропонуємо не чекати приходу контролерів та врегулювати свої відносини з підприємством належним чином.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку виявили незаконні врізки у водогони
22 квітень, 2015, 13:24