Ковельські рятувальники провели для ліцеїстів майстер-клас із цивільної оборони. ФОТО

Ковельські рятувальники провели для ліцеїстів майстер-клас із цивільної оборони. ФОТО
У рамках проведення місячника безпеки життєдіяльності 22 квітня рятувальники державної пожежно-рятувальної частини №19 спільно з адміністрацією Ковельського професійного ліцею провели день цивільного захисту.

Про це інформує Про Ковель.

На заході були присутні 280 учнів, викладацький та обслуговуючий персонал закладу, - повідомили у Ковельському МРВ УДСНС України у Волинській області.

Заняття складалось із практичної та теоретичної частин. На практичній частині заходу відпрацьовувалось умовне гасіння пожежі, евакуація учасників навчально-виховного процесу та надання першої допомоги постраждалим при аваріях із викидом небезпечних хімічних речовин.

За задумом, у майстерні слюсарів з ремонту автомобілів внаслідок короткого замикання електрообладнання виникла пожежа. За спеціальним сигналом у будівлі ліцею та гуртожитку викладачами ліцею та майстрами було проведено евакуацію учнів із приміщень відповідно до опрацьованих планів евакуації; членами добровільної пожежної дружини було організовано гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння.

Повідомлення про пожежу надійшло на пункт зв’язку пожежно-рятувальної служби м. Ковеля, черговий радіо-телефоніст направив на місце виникнення пожежі оперативно-рятувальне відділення ДПРЧ-19. Прибувши до місця виклику, рятувальники оцінили обстановку та "погасили" умовну пожежу.

Після практичної частини заступник начальника ДПРЧ-19 Дмитро Карпук провів з учнями та викладачами лекцію-інструктаж щодо дотримання вимог правил пожежної безпеки в побуті, на робочому місці та в місцях відпочинку. Нагадав порядок дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, правила поведінки на воді під час купального сезону та правила поводження при виявленні вибухонебезпечних та інших підозрілих предметів.

Дирекцією ліцею підведено підсумки дня цивільного захисту, розглянули правильність дій всіх, хто брав участь у проведені заняття, а також було наголошено керівникам структурних підрозділів про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки під час навчального процесу працівниками та учнями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські рятувальники провели для ліцеїстів майстер-клас із цивільної оборони. ФОТО
23 квітень, 2015, 09:08