ВР прийняла законопроект, який, можливо, повпливає на бурштинову війну на Волині

ВР прийняла законопроект, який, можливо, повпливає на бурштинову війну на Волині
Законопроект «Про особливості видобутку бурштину-сирцю на родовищах і проявах, які не мають промислового значення» підтримали в першому читанні.

Про це повідомляє Есперсо.TV. Щоправда, відповідний документ парламентарії підтримали лише з другої спроби.

За документ проголосували 234 народних депутати. Під час першого голосування законопроект підтримали лиш 219 нардепів.

Закон має остатчно врегулювати видобування і реалізацію бурштину
Зокрема, документ спрямований на удосконалення правового регулювання відносин щодо видобування і реалізації бурштину, в результаті прийняття яких планується спрямування несанкціонованого видобутку бурштину місцевими мешканцями у законне русло, що має призвести до наповнення місцевих бюджетів та зайнятості населення.

«Прийняття законопроекту сприятиме скороченню незаконного видобутку бурштину, закладе основи для розвитку в Україні бурштинової галузі, сприятиме підвищенню рівню зайнятості місцевого населення, а також дозволить уникнути негативних екологічних, економічних та соціальних наслідків для економіки України від нелегального видобування бурштину», йдеться в пояснювальній записці до проекту закону.

У проекті закону визначаються види та строки користування бурштиноносними надрами, особи, що можуть бути користувачами таких надр, порядок укладання договорів про видобування бурштину тощо. У проекті також встановлюється статус спеціалізованих комунальних підприємств та старательських артілей в бурштиновій галузі, порядок надання спеціальних дозволів на користування бурштиноносними надрами, плати за їх користування, порядок поділу ділянок таких надр на старательські ділянки тощо.

Окрім того, визначаються особливості набуття права користування на геологічну інформацію про бурштиноносні надра, порядок утворення та діяльності бурштинової біржі, особливості проведення біржових операцій на таких біржах тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це брєд а незакон,просто наші нардепи і там хочуть заробити на простих людях.Ви просто неуявляєте що почнется якщо це узаконити,як завжди наші нардепи візьмуть собі в оренду території і будуть ще багатшими.
Відповісти
Останні новини
ВР прийняла законопроект, який, можливо, повпливає на бурштинову війну на Волині
23 квітень, 2015, 13:28