Понад 5 тисяч волинян переховуються від мобілізації

Понад 5 тисяч волинян переховуються від мобілізації
У розшуку Волинського обласного комісаріату перебувають 5153 військовозобов'язаних. Місце перебування 864 з них вже встановлено.

Про це стало відомо під час брифінгу за участю радника голови облдержадміністрації Бориса Кондратюка та т.в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Романа Кулика щодо 5-ої черги мобілізації.

Так, як повідомив військовий прокурор Луцького гарнізону Олександр Курсов, на сьогодні в області відкрито близько 100 кримінальних проваджень щодо військовозобов’язаних, які самовільно залишили військові частини. По цих провадженнях проходять 1172 особи, які ухиляються від військової служби. До суду направлено 62 обвинувальних акта, з яких розглянуто 48. Ос

Сам факт того, що військовослужбовців демобілізують, не є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності, оскільки злочин було вчинено. Тому військовий комісар звертається до тих осіб, які самовільно покинули військові частини і не прибули вчасно до військової частини, повернутися. З його слів, такий вчинок буде розцінено як пом’якшуючу обставину. Тим паче, що дніпропетровська компанія обіцяє забезпечити захист прав військовослужбовців. А крім того для них розглядається питання амністії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ти не патріот
Відповісти