У Луцьку поляки проінспектували хід реконструкції міського зоопарку. ФОТО

У Луцьку поляки проінспектували хід реконструкції міського зоопарку. ФОТО
В обласному центрі представники польської делегації разом із Луцьким міським головою Миколою Романюком провели огляд робіт, що тривають у міському зоопарку і проінспектували будівництво ведмежого та лев’ячого містечка.

Огляд будівельних робіт у зоопарку відбувся 23 квітня.

У рамках реалізації проекту «Модернізація зоопарків в Замості та Луцьку, а також опрацювання концепції створення рекреаційної зони в місті Жешуві» на території Луцького зоопарку ведуться будівельні роботи щодо зведення ведмежого та лев’ячого містечка.

Відкриті вол’єри для тварин матимуть також басейни. Поряд із ведмедями буде розташований вол’єр для мавп. Архітектори запевняють, що тварини не контактуватимуть тому для мавп не буде загрозливим перебування поряд із ведмежатами.

Також вол’єр для ведмедів, площею майже 500 метрів квадратних обладнають так званими «електропастухами», які відлякуватимуть тварин аби ті не намагались покинути вол’єр. Лучани перейняли у поляків досвід обладнання приміщень для тварин, удосконалили «поїлки» для них. Планується, що на території зоопарку збудують каналізацію.

Другою частиною будівельного проекту є лев’яче містечко котре матиме як закриті так і відкриті вол’єри. У містечку теж буде басейн для тварин. Приміщення для левів будуть обладнані сучасною вентиляційною системою, системою оповіщення, «електропастухами» та відеокамерами. Завдяки опалювальній системі температура повітря у вол’єрах становитиме + 19 градусів по цельсію.

Луцький міський голова Микола Романюк заявив, що всі будівельні роботи планується завершити у жовтні 2015 року. Він також зазначив, що переміщенням ведмедів зі старих вол’єрів у нові займатимуться київські зоологі, які присиплять тварин на час транспортування.

«У нас є ще чимало роботи по благоустрою території зоопарку, проведення освітлення, також каналізаційних комунікацій, а також встановлення нового паркану. Знаю, що хтось задасться запитанням для чого ми це робимо коли в країні війна. Але я заявляю, що ці грандові кошти були виділені Євросоюзом виключно для реконструкції зоопарку. Спільно з мером міта Замость, а також директором зоопарку у Жешуві ми написали такий спільний проект», - мовив міський голова Луцька.

За словами директора Луцького зоопарку Людмили Денисенко на сьогодні у зоокуточку проживає шість ведмедів і одна пара левів. Будівництво нових величезних воль’єрів для тварин передбачає збільшення кількості левів у зоопарку. А от будівництво нових домівок для ведмедів передбачає що у зоопарку залишиться лише чотири тварини. Двох ведмежат очевидно відправлять в інші зоопарки України.

У свою чергу, Президент міста Замость Анджей Внук зізнався, що був під враженнями коли відвідав Луцький зоопарк і зазначив, що за кілька років наш зоокуточок конкуруватиме із європейськими зоопарками.

«Наприклад у зоопарку Замостя є жирафи, представники диких тварин та птахів, але у Луцьку є тварини яких не маємо ми. У вас є лисиці, а у нас вони живуть на волі через те що у нас було популярним зчеплення цього виду тварин. Тому у нас їх багато і лисиць немає потреби тримати у зоопарку. Інвестиція нашого міста у розбудову Луцького парку є невеликою – приблизно 10 відсотків з усієї наданої суми, а 90 відсотків надав ЄС», - зазначив Анджей Внук.

Загалом для проведення реконструкції Луцького зоопарку Європейський Союз виділив 1,5 мільйона євро.
Президент міста Замость
Президент міста Замость

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люблю наш зоокуточок. Відчувається, що до тварин ставляться з любов"ю. Годують, я б сказала, через міру. Приміром, домашні свині верещать, передчуваючи обід, а дикий кабан ліниво піднімається до корита - чи то їсти, чи ні. І чисто, і затишно. Дякую усім працівникам.
Відповісти
Ото вже капусту наша влада стреже на цій стройці
Відповісти
Побачим, чи впораються, чи лишиться довгобудом
Відповісти
хто їм такий галімий дизайн придумує ??
Відповісти
посадити в ті клітки вора яйценюка і ворами кабміністрами з конфіскацією накраденного в народу за навмисне непроведення індексацій зарплат і пенсій до реального прожиткового мінімуму на драконячі воровські ціни з ціллю пограбування народу україни і нехай люди плюють цим паскудам в воровські яйценючі очі!!!
Відповісти
Величезні молодці і директорка Денисенко і наш мер Романюк! Тепер буде нормальний зоопарк!вже ходжу з дитиною туди і бачу покпащення-і тварини доглянуті,і благоустрій наведено! А буде зоопарк не гірший,ніж у Рівному!
Відповісти
Джек пот...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку поляки проінспектували хід реконструкції міського зоопарку. ФОТО
23 квітень, 2015, 20:00