Верховна Рада внесла зміни до закону про заборону комуністичної символіки

Верховна Рада внесла зміни до закону про заборону комуністичної символіки
Верховна Рада України внесла зміни до закону про заборону комуністичної та націонал-соціалістичного режимів в Україні.

За таке рішення проголосували 233 народних депутати, - інформує Hromadske.tv.

Згідно з новини змінами, заборона не поширюється на випадки використання символіки комуністичного і тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму на документах державних органів та органів місцевого самоврядування (місцевих органів державної влади і управління), прийнятих або виданих до 1991 року.

Йдеться про документи, видані закладами освіти і науки, підприємствами, установами, організаціями до 1991 року; в експозиціях музеїв, тематичних виставках, музейному фонді України, а також бібліотечних фондах на різних носіях інформації; у твори мистецтва, створених до набрання чинності цього закону. Також заборона не поширюється на процес наукової діяльності. Заборона також не стосується бойових знамен, держнагород та інших відзнак до 1991 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а ще забороніть вору яйценюку з вор.кабміном грабити український народ злочинним непроведенням індексацій зарплат і пенсій на злочинно-воровське завищення цін !!!!!
Відповісти
Не в тім річ, подивіться на досвід Прибалтики, визнання радянського режиму злочинним робить можливим старим власникам претендувати, наприклад, на кам"яниці в центрах Західноукраїнських міст, які були націоналізовані совітами. Реально тисячі людей можуть юридично втратити житло, власне в Латвії так і було http://www.2000.ua/v-nomere/forum/ukraina/antikommunisticheskii-populizm-lishit-sobstvennosti-zhitelei-zapadnoi-ukrainy.htm
Відповісти
Останні новини
Верховна Рада внесла зміни до закону про заборону комуністичної символіки
24 квітень, 2015, 08:06