Порошенко підписав закон про посилення військової відповідальності

Порошенко підписав закон про посилення військової відповідальності
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень".

Про це повідомила прес-служба глави держави, інформує Українська правда.

З метою забезпечення невідворотності покарання Кримінальний кодекс України доповнюється статтею 4261, в якій визначається відповідальність за перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.

Так, умисне вчинення дій, які виходять за межі наданих прав і повноважень, крім передбачених частиною другою цієї статті, якщо ці дії заподіяли істотну шкоду, караються обмеженням волі на термін від 2 до 5 років або позбавленням волі на той самий термін.

Застосування нестатутних заходів, насильства щодо підлеглого або перевищення дисциплінарної влади - позбавленням волі на термін від 3 до 7 років.

Діяння, вчинені із застосуванням зброї, а також діяння, передбачені частинами 1 і 2 цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - позбавленням волі на термін від 5 до 9 років.

Вищезазначені дії, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, караються позбавленням волі на термін від 7 до 10 років. Якщо ж злочини здійснені в умовах воєнного стану чи бойовій обстановці, визначається позбавлення волі на термін від 8 до 12 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порошенко підписав закон про посилення військової відповідальності
24 квітень, 2015, 08:18