Волинь лідирує у розслідуванні корупційних злочинів

Волинь лідирує у розслідуванні корупційних злочинів
Волинь лідирує у розслідуванні корупційних злочинів. Про це йшлося 24 квітня під час прес-конференції прокурора Волинської області, пише "Волинський інформаційний портал"

Дмитро Чепіжак сьогодні розповів, що цього року кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла вп’ятеро (з 14 до 73). Це найвищий показник в Україні.

Так, у галузі освіти виявили та розслідували 32 злочини, у сфері земельних правовідносин – сім злочинів із 37, у сфері транспорту – сім злочинів.

Виявили 20 злочинів у бюджетній сфері, два – у паливно-енергетичному комплексі та один – у сфері охорони довкілля.

«Уточню, злочинів, або кримінальних правопорушень – не проваджень. Щоб усі зрозуміли, є багатоепізодні кримінальні провадження, у яких можуть обліковуватись і декілька правопорушень і декілька десятків злочинів», – підкреслив прокурор.

Водночас, у 2,5 раза більше скерували до суду кримінальних проваджень (26 проти 10 в 2014 році), майже кожне четверте з них – про отримання неправомірної вигоди.

Зокрема, вже закінчили розслідування щодо дев’яти членів організованої групи в складі посадових осіб Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», які впродовж 2011–2013 років вчинили розтрату та заволоділи грошовими коштами вказаного підприємства на загальну суму 1,3 мільйона гривень. Із метою відшкодування, на майно підозрюваних наклали арешт на суму сім мільйонів гривень.

Окрім того, слідчі прокуратури закінчили провадження стосовно старшого інспектора Володимир-Волинського кримінально-виконавчої інспекції, який вимагав від засудженого 300 доларів США та 520 гривень неправомірної вигоди за неперешкоджання у перетині ним Державного кордону; чотирьох дільничних інспекторів міліції Луцького міськвідділу, що вимагали п'ять тисяч гривень від потерпілого, застосовуючи до нього насильство та спецзасоби.

Слідчі міліції закінчили розслідування щодо землевпорядника Піддубцівської сільської ради, який вимагав 137 тисяч гривень неправомірної вигоди; начальника відділу Держземагенства в Турійському районі – за фактом зловживання, підробки документів та спричинення збитків на понад 150 тисяч гривень; двох держслужбовців, які привласнювали бюджетні кошти.

Також набула резонансу кримінальна справа щодо 17 службових осіб, зокрема, керівників митного поста «Луцьк» Ягодинської митниці, які з серпня до листопада 2011 року одержували хабарі від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за безперешкодне і швидке здійснення митного оформлення товарів. За апеляцією прокурора, вироком апеляційного суду підсудних визнано винними в інкримінованих злочинах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я плкаль ,бідні наші органи ,як вони перетрудились ,медальки вам треба причепити за вашу сумлінну працю, на благо батьківщини .
Відповісти