У Луцьку вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії. ФОТО

У Луцьку вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії. ФОТО
В обласному центрі 24 квітня відбулась жалобна панахида за загиблими ліквідаторами аварії на ЧАЕС та покладання квітів до пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобиля" на меморіальному комплексі "Вічна слава".

У ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції, що сталася 26 квітня 1986 року, брали участь понад 3 тисячі волинян, з яких живуть донині менше двох тисяч людей. За різними оцінками внаслідок цієї катастрофи постраждало близько 160 тисяч волинян. Радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи зазнали 167 населених пунктів Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького районів.

Після жалобної панахиди протоієрей Михайло Онищук у своїй проповіді згадав героїчні подвиги усіх ліквідаторів аварії на ЧАЕС і зазначив, що ці люди, жертвуючи власним здоров’ям та життям, рятували Україну від «радіаційної чуми».

«Ми ніколи не чули щоб ліквідатори, які розчищали радіоактивний попіл, втікали з місця катастрофи. Люди нагими стояли перед «лицем» смерті. Спочатку ми називали це мирним атомом, а потім це стало найстрашнішим у світі явищем. Уявіть, що думав чоловік, стоячи з лопатою у руках, відкидаючи радіоактивний попил, чим він жив і про що думав, коли знав, що кожна лопата до неминучої, страшної смерті. Але лопати не були покинуті.

Сьогодні наші воїни, які гинуть під кулями ворога, повторюють подвиг чорнобильських ліквідаторів. Історія повторилася за десятки років і вона зможе знову повторитись, якщо не будуть взяті з неї уроки. В Україні повинен буди лад у всьому, у війську, у владі у церкві і лад з сусідом», - мовив протоієрей Михайло Онищук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому сьогодні? 26 - в неділю! Чи то для чиновників підстава у вихідний не приходити, а от в робочий час і дань за наші гроші... Та й місто прибирати не потрібно - є відмазка!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії. ФОТО
24 квітень, 2015, 13:12