Галереї сучасного мистецтва «Арт-Кафедра» у Луцьку - 1 рік. ФОТО

Галереї сучасного мистецтва «Арт-Кафедра» у Луцьку - 1 рік. ФОТО
Галерея сучасного мистецтва «Арт-Кафедра» відзначила Першу річницю з дня відкриття. З цієї нагоди в галереї відбулись урочистості за участю художників, митців, відомих людей краю, учнів та студентів художніх шкіл, вищих навчальних закладів, представників влади і ЗМІ.

Свято розпочалося з урочистої академії, під час якої з вітальним словом до присутніх звернулася керуючий партнер «Арт-Кафедри» Леся Корсак. Вони привітала і подякувала всім присутнім, а також тим митцям, які долучилися до становлення та популяризації галереї, як місця, де акумулюється мистецтво. Також вона розповіла про успіхи, яких вдалося досягнути завдяки злагодженій роботі та професійному підході колективу галереї сучасного мистецтва.

«Більше двох десятків найрізноманітніших заходів відбулося в галереї як для поціновувачів мистецтва, так і аматорів, дорослих та дітей. Це: творчі вечори художників, роботи яких були представлені в експозиціях «Арт-Кафедри», а також тематичні суаре про жанри та напрямки в художньому мистецтві.

Крім того, лише за рік ми розширили галерею, відкривши другу велику залу. Експонували роботи відомих майстрів сучасності Миколи Кумановського, Валентина Кирилкова, Галини Івашків, Наталки Кумановської, Олександра Валенти, а також повномасштабні виставки Карела Якубека та львівських поставангардистів Петра Гулина й Геника. Численні майстер-класи з розмальовування вітражів, декупажу, вимальованки, а також уроки мистецтва від відомих художників – ось чим сьогодні з гордістю може похвалитися галерея сучасного мистецтва України «Арт-Кафедра», - зазначила Леся Корсак.

Привітати колектив «Арт-Кафедри» з першою річницею прийшло близько сотні поціновувачів мистецтва, художників, відомих людей краю. Зокрема, з вітальним словом звернувся й заступник начальника управління культури Луцької міської ради Віталій Поліщук. Він вручив Лесі Корсак Подяку за внесок в культурне життя міста і зазначив, що галерея сучасного мистецтва «Арт--Кафедра» стала закладом, яким Луцьк може пишатися на всеукраїнському рівні та побажав подальших злетів і розширення закладу.

Приємним сюрпризом став виступ митця з Харкова Микити Кубанцева, який намалював «золотом» портрет Тараса Шевченка, танцюючи при цьому. Опісля всіх запросили для спільного малюнку картини «Древо Життя», першими пензлем торкнулися Віктор та Леся Корсаки, завдяки яким й було створено «Арт-Кафедру». Потому до роботи долучилися решта присутніх.

На завершення гостей свята пригощали ювілейним тортом та шампанським під музичний супровід живої музики у виконанні струнного квартету «Maestro Volynsky».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...який намалював «золотом» портрет Тараса Шевченка, танцюючи при цьому." - ну добре, що хоть не геніталіями..
Відповісти
Щоб такі коментарі писати - багато ума не потрібно, а талант - взагалі! Тож, якщо нічого окрім геніталій тебе не цікавить, то сиди й бався з ними.
Відповісти
Якиє вдохновльонниє ліца ораторок...Карпенко - Карий би позавидував)))...
Відповісти