Яку літературу читає волинська молодь

Яку літературу читає волинська молодь
Літературний вернісаж в рамках Всеукраїнської акції «Україна читає» відбувся 24 квітня в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

Молодь Луцька підтримала загальнонаціональну мистецьку естафету, продемонструвавши громадськості, що навіть в час галопуючого технічного прогресу книга все ще «пахне» для них, пише Волинь інфо.

Літературний вернісаж в рамках Всеукраїнської акції «Україна читає» відбувся 24 квітня в приміщенні Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.

«Як би це «по-совдеповски» не звучало, але мені приємно бачити молодих людей тут» –, привітала присутніх завідувач відділу краєзнавчої роботи Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Віра Кумановська.

Після цього модератор дійства продемонструвала відеоролик кількарічної давності, в якому ведучі одного із телевізійних шоу робили імпровізований екзамен з літератури відвідувачам луцьких дискотек.

П’єро, Анна Карєніна і навіть символічний Незнайко виявилися для луцької молоді персонажами інкогніто.

«Улюблений твір? Та будь-який», - з посмішкою відповів один із горе-героїв відео сюжету. Тривогу учасників «словесно-культурного пробігу» стосовно такої ситуації висловив резидент культурного об’єднання «100 ВТ» Володимир Столярчук, який знає «літературну кухню» зсередини.

Митець зазначив, що тенденція до інтелектуального регресу молоді спостерігається не лише в літературі, а й в царинах, від яких залежить людське життя.

«Такі фахівці шукатимуть серце в голові, і замість операції буде трепанація», - резюмував Володимир Столярчук.

Після того, як про літературу поговорили, присутні нарешті почали її читати. Стараннями Аліни Йодловської та Анни Денейчук у залі по-новому залунала поезія Миколи Вінграновського та Володимира Сосюри.

Окрім відомих літературних титанів, присутні мали змогу познайомитися із новими іменами літературного простору. Для прикладу, Володимир Столярчук презентував книгу молодого Томаша Деяка «Колискова Кусто».

Віра Кумановська згадала про те, що у Луцьку постійної відбувається чимало мистець заходів, в тому числі і тих, які організовує культурне об’єднання «100 Вт». Завідувач відділу краєзнавчої роботи зізналася, що досі не наважувалася зачитувати крилате слово на таких заходах.

«Декілька раз «потусуюся» біля вас, а потім і сама щось читатиму» - пообіцяла поціновувачка літератури.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
читають молоді "інтелектуали"?
Відповісти
Останні новини
Яку літературу читає волинська молодь
25 квітень, 2015, 18:00