Луцькі студенти під час проведення Віденського балу збирали кошти на благодійність. ФОТО

Луцькі студенти під час проведення Віденського балу збирали кошти на благодійність. ФОТО
У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки влаштували бал, під час якого збирали кошти на дві цілі – на реанімаційне обладнання для немовлят та потреби бійців, що перебувають у зоні АТО.

Дійство під назвою «Університетська благодійна імпреза – З миром у серці» відбулося 24 квітня, повідомляє ВІП.

Починалося дійство ще зі входу – сходи встелили червоною доріжкою, тож гості, що прийшли на бал, вже там розпочинали фотографуватися. На першому поверсі могли оглянути фотовиставку, також пізніше там гостей зустрічали живі скульптури. Поверхом вище діяв благодійний ярмарок, де продавали вироби ручної роботи, а також малювали хною на тілі. На третьому була стіна з жовто-синіх кульок, де також багато студентів робили фото.

Сам бал відбувався в актовому залі. Перед входом можна було скуштувати канапе, а також купити шоколадні солодощі. Це все відбувалося з метою збору благодійних коштів.

Як розповів голова студентської профспілки СНУ Вадим Курилюк, збирали гроші на два фонди. Половину передадуть на потреби українських військових, що служать у зоні АТО. Власне, розпорядником тих коштів буде ВОГО «Фундація розвитку громад». Другу половину отримає Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця», який цього року збирає кошти на купівлю реанімаційного обладнання для немовлят.

Вадим Курилюк повідав, що на благодійність передадуть також усі гроші, що надійшли з реалізованих квитків на бал. Для студентів вони вартували 50 гривень, для всіх інших – 100. За словами голови профкому, вдалося продати приблизно двісті квитків.

«Треба людей підштовхувати до нових напрямків благодійної допомоги і це було поштовхом організувати цей бал», – зазначив Вадим Курилюк. «Студенти максимально долучаються, показують, що вони хочуть робити щось хороше. Щось прекрасне для університету, для міста, для того, що відбувається у державі. І щоб це не було так, ніби просто прийшли, потанцювали і розійшлися, а щоб вони відчували, яка є благодійна мета цього заходу, яка її сама основна складова», – додав він.

«Попри складну ситуацію в країні ми розуміємо, що ціль цього заходу – реальна допомога. І добре, коли культурно-просвітницька діяльність і блага ціль поєднуються в одному заході», – зазначив регіональний представник Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» на Волині Богдан Іщук.

Щодо самого балу, то, за словами організаторів, підготували насичену програму. Вона складалася з чотирьох блоків, що передбачали різні напрями танцю – танго, вальс, фокстрот та латиноамериканські танці. Підготували для учасників майстер-класи і розважальну частину.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі студенти під час проведення Віденського балу збирали кошти на благодійність. ФОТО
26 квітень, 2015, 09:25