На Волині готують озеро для змагань зі спортивної риболовлі

На Волині готують озеро для змагань зі спортивної риболовлі
Озеро у селі Кричевичі Ковельського району готують до можливості проводити там змагання зі спортивної риболовлі.

Задум реалізується в рамках проекту «Виховання серед населення бережливого ставлення до природи через популяризацію любительської та спортивної риболовлі», ініціатором якого є громадська організація «Федерація риболовного спорту Волинської області», інформують Вісті Ковельщини.

Соціальну ініціативу підтримали Ковельська районна рада та Кричевичівська сільська рада, які схвалили й підписали відповідний Меморандум про співпрацю.

«На жаль, в області немає жодної водойми, яка б відповідала усім нормам спортивної риболовлі. Найголовніше полягає в тому, що має бути відповідна протяжність берегової лінії і, звичайно ж, водитися риба. Тому спортсмени зупинилися на озері, яке знаходиться неподалік Кричевич», ‒ коментують вибір такої локації в Федерації риболовного спорту.

У рамках розпочатого проекту Федерація риболовного спорту Волинської області за власні кошти та власними силами проведе зариблення Кричевичівського озера коропом середньою вагою 12-15 кг, загальною вагою 30 тонн.

«Від реалізації такої ініціативи виграє громада с.Кричевич. Адже для проведення всеукраїнських змагань на території водойми повинен бути Інтернет, який не омине саме село. Окрім цього, спортсмени переконані, що їхня ініціатива принесе для села лише фінансові прибутки, а також розвиток інфраструктури. Мешканці села зможуть заробляти на харчуванні туристів та спортсменів, які приїжджатимуть на змагання, а також відкрити сувенірну крамничку», ‒ переконують організатори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якась єресь? Уявіть які це коропи по 12-15 кілограмів. Здається, просто хочуть прибрати до рук красиву водойму, яка зараз є державною власністю. Бо це ВОДОСХОВИЩЕ. Ох і зароблять вже селяни на харчуванні туристів.
Відповісти