Порошенко закликав країни-донори допомогти назавжди знешкодити ЧАЕС

Порошенко закликав країни-донори допомогти назавжди знешкодити ЧАЕС
У 29-ті роковини аварії на Чорнобильській АЕС президент України Петро Порошенко звернувся до громадян.

Президент назвав катастрофу "великою людською трагедією, епіцентр якої залишається на нашій землі". Порошенко пригадав, як "мирний атом" вийшов з-під контролю, завдавши страшної шкоди Україні та сусіднім державам. Аварія, за словами президента, перетворила частину українського Полісся на зону відчуження, ізольовану від світу, повідомляє ТСН.

"Із нестихаючим болем у серцях ми вкотре згадуємо усіх, хто пішов у безсмертя, приборкуючи ядерну стихію. Вічна їм пам'ять", - вшанував президент пам'ять героїв-ліквідаторів катастрофи.

Лідер країни також висловив упевненість у тому, що країни-донори допоможуть звести безпечне та надійне укриття над енергоблоком, який вибухнув 29 років тому.

"За нинішніх непростих часів для України особливо важлива підтримка світової спільноти у подоланні чорнобильських проблем. Сподіваємося, що спільно з країнами-донорами ми зведемо надійне і безпечне укриття над зруйнованим енергоблоком, щоб назавжди захистити українців, інші народи від повторення трагедії 1986 року", - висловив надію Порошенко.

"Міжнародне співтовариство зобов'язане консолідувати свої зусилля задля безпечного майбутнього людства", - зауважив президент, наголосивши, що необхідно залишити чисту планету майбутнім поколінням.

Подякував та вшанував пам'ять постраждалих від аварії на ЧАЕС і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. У своєму Facebook він згадав тих, хто першими прийняли на себе удар екологічної катастрофи.

"Ми завжди будемо пам'ятати подвиг пожежників, військових, інженерів, медиків, усіх тих, хто ризикуючи життям та здоров'ям, встав на захист земної кулі від радіаційного прокляття. Низький уклін усім героям-чорнобильцям, ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Дякую і всім тим, хто виконує свій професійний обов'язок у зоні відчуження", - написав прем'єр-міністр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бабло не фиг было тратить на войну
Відповісти