Лучан, які хотіли провести відпочинок у Мексиці турагентство обдурило на 160 тисяч гривень

Лучан, які хотіли провести відпочинок у Мексиці турагентство обдурило на 160 тисяч гривень
Ще в зимку родина із Луцька вирішила провести мексиканські канікули і для організації відпочинку уклали угоду з турагентством.

Як йдеться у матеріалах судової справи, на початку грудня 2014 року лучани уклали договір на туристичне обслуговування з ТзОВ «Ньюз Тревел», пише Вісник і К.

Згідно із ним, бронювати квитки на авіарейс та номер у готелі на 10 ночей із харчуванням мав турагент за відповідну плату. Клієнти погодилися, і тут же сплатили вартість туру – 161 762 гривні.

Яким же було їх здивування, коли через десять днів побачили оголошення на сайті «Ньюз Тревел» про те, що у зв’язку з падінням попиту на турпослуги та купівельної спроможності, зростанням курсу валют та негативною ситуацією в країні протягом останнього року компанія припиняє відправку туристів на відпочинок, починаючи з 17 січня 2015 року. Наші ж герої мали відлетіти до Мексики 21 січня.

У повідомленні було вказано, що усі сплачені кошти клієнтам повернуть протягом 14-и робочих днів.

Час спливав. У «Ньюз Тревел» звернулись з вимогою про повернення сплачених грошей. Сума ж бо чимала. Однак фірма проігнорувала вимогу. Своїх 10 тисяч винагороди повернув лише турагент. Тому лучани і звернулися до суду про захист прав споживачів і повернення коштів.

Луцький міськрайонний суд, аналізуючи положення договору, дійшов висновку, що обставини падіння попиту і купівельної спроможності у зв’язку із різким підвищенням курсу валют і негативної політичної ситуації протягом 2014 року не відносяться до форс-мажорних обставин, визначених відповідними пунктами договору.

Таким чином, позов задовольнили.Товариство з обмеженою відповідальністю «Ньюз Тревел» зобов’язали не лише повернути заплачені за відпочинок кошти, а й сплатити пеню – понад 136 тисяч гривень. А також стягнути судовий збір – 2880 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нормальні такі собі лучани
Відповісти
А що жаба давить...
Відповісти
Взимку пишетьсЯ разом
Відповісти
...ця новина приємна що все ж суд виніс справедливе рішення....бо ті жуліки з Ньюз Тревел видно взагалі вже припухли...
Відповісти
Останні новини
Лучан, які хотіли провести відпочинок у Мексиці турагентство обдурило на 160 тисяч гривень
26 квітень, 2015, 17:50