Влада не має право повторити «афганський синдром» і забути про загиблих бійців - Гунчик

Влада не має право повторити «афганський синдром» і забути про загиблих бійців - Гунчик
Голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик розповів про деталі наради, яка відбулась 24 квітня, за участі голів обласних державних адміністрацій та Президента України Петра Порошенка і зазначив, що пріоритетом влади є надання соціальної допомоги демобілізованим бійцям АТО.

Про це він розповів під час оперативної наради з головою Волинської обласної державної адміністрації 27 квітня.

Гунчик зазначив, що Порошенко наголосив на тому аби в Україні не повторився так званий «афганський синдром», коли про загиблих та поранених солдатів афганської війни забувала громада і держава. Сьогодні є теж прикрі випадки коли соціальна служба недобросовістно виконують свої обов’язки по відношенню до бійців АТО, а також їх родин.

«Президент доручив головам облдержадміністрації переглянути всі програми пов’язані з допомогою сім’ям військовослужбовців та пораненим бійцям. У кожному районі повинна бути така програма, яка охоплює цсі сторони цієї проблеми. До 15 травня голови районних рад повинні винести на розгляд виконкомів, колегій та сесій міських і районних рад такі соціальні програми. Вони повинні наповнюватись і змінюватись у залежності від ситуації, яка буде в країні», - розповів губернатор.

Окрім того Гунчик зазначив, що важливою проблемою для демобілізованих військових є працевлаштування на поперереднє місце роботи. Часто роботодавці відмовляють військовослужбовцям і не хочуть брати їх на ті посади з яких їх мобілізували до війська.

«Ми не повинні допустити щоб люди, які були мобілізовані з відповідних установ та організацій не мали права повернутись на свої робочі місця з відповідною компенсацією середньої заробітної плати, яка передбачена законом. Якщо такі випадки будуть, то влада в свою чергу змушена на це жорстко реагувати залучаючи правоохоронні структури і суди захищаючи інтереси військових», - мовив Гунчик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
але поскількі при владі нині і попередні 98 років правнукі тих хто царя з родиною вбили.то простим селянам буде дуля
Відповісти