У Волинській ОДА десятки працівників потрапили під скорочення

У Волинській ОДА десятки працівників потрапили під скорочення
У Волинській ОДА об’єднали низку управлінь, інші ж поділили навпіл, аби скоротити штат.

Про це стало відомо сьогодні, 27 квітня, під час оперативної наради в голови Волинської ОДА, - повідомляє "Слово Волині".

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що питання реорганізації структури облдержадміністрації певний час замовчувалось, адже цього вимагали певні юридичні процедури, втім наразі цю інформацію вже можна розголошувати.

Водночас очільник області наголосив, що питання реорганізації структури ОДА в першу чергу спрямоване не на кількісне скорочення штату, а на підвищення якості рівня надання послуг населенню.

Так, на виконання рішень Уряду та доручення Президента в січні було ліквідовано управління інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю в складі 25 чоловік, натомість було створено відділ інформаційної політики (6 чоловік) та управління внутрішньої політики (14 чоловік). Відтак, 5 працівників було скорочено.

Також було реорганізовано департамент ЖКГ та будівництва, в якому працювала 51 людина. Замість цього департаменту було створено управління ЖКГ(13 штатних одиниць) та управління капітального будівництва за рахунок спецфонду (15 штатних одиниць).

Окрім цього, управління освіти і науки (21 особа) було об’єднано з управлінням у справах молоді та спорту (15 осіб). Було утворено управління освіти, науки та молоді зі штатом 18 осіб та відділ з питань фізичної культури і спорту у кількості 9 штатних одиниць.

Внесено зміни в граничну чисельність працівників управління з питань цивільного захисту (з 21 до 16 працівників).

Департаменту інфраструктури та туризму(45 штатних одиниць) перетворили на управління інфраструктури та туризму з 14 штатними одиницями та структурний підрозділ за рахунок спецфонду з такою ж кількістю працівників.

Також в ОДА створено єдиний підрозділ юридичного управління та єдиний підрозділ управління персоналом, ліквідовано всі посади юристів та кадровиків в інших структурних підрозділах ОДА. Завданням цих нових підрозділів також стала координація дій районних державних адміністрацій, надання їм юридичної та кадрової підтримки. Юристів нового управління закріпили за РДА, яким вони і будуть допомагати. Аналогічно працюватиме і управління персоналом.

Голова ОДА додав, що одним з основних завдань нового управління персоналом стала підготовка резерву кадрів, адже протягом останніх років ця робота практично не проводилась. Наразі ж, за його словами, на сайті ОДА регулярно з’являється інформація про вакансії та можливості заміщення наявних посад.

Окрім цього, в процесі реорганізації управління культури з 15 штатних одиниць залишається 12, в Державному архіві області з 53 працівників залишається 43, в департаменті соціального захисту – з 45 залишається 36 кадрових одиниць.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.