На Ковельщині відкрили меморіальну дошку загиблому герою

На Ковельщині відкрили меморіальну дошку загиблому герою
У пам'ять про загиблого на Сході країни бійця, патріота держави, жителя села Зелена Ковельського району Андрія В’ячеславовича Мостики громада села на фасаді школи встановила меморіальну дошку.

Про це пише Про Ковель.

Майбутній герой народився 18 червня 1985 року в селі Зелена в родині робітників. У 2002 році успішно закінчив місцеву загальноосвітню школу, вступив до Оваднівського ПТУ, де здобув професію автослюсаря. Згодом набута професія стала юнакові в пригоді під час проходження ним строкової служби в Збройних Силах України.

Коли на Сході країни розпочалися військові дії, Андрій Мостика і ще кілька хлопців із Зеленської сільської ради були мобілізовані до колишньої 51 окремої механізованої бригади, а нині 14 бригада, яка дислокується у Володимирі-Волинському.

24 серпня 2014 року, коли українці відзначали чергову річницю незалежності країни, біля Іловайська земля горіла під ногами. У ті дні, як відомо, наші війська потрапили в оточення до окупантів. Тоді назавжди замовкли телефони в багатьох українських бійців. Мовчав він і в Андрія Мостики. За кілька днів волонтер Наталія Попова знайшла тіло хлопця в морзі міста Волноваха Донецької області. Тоді ж нею було привезено на Волинь більше двох десятків невинно вбитих Героїв.

На відкриття меморіальної дошки українському бійцю прийшли учні школи, педагоги, представники влади району, односельці, а також згорьовані батьки юнака Надія Василівна і В’ячеслав Васильович. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у цій війні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ато, пам'ять
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Ковельщині відкрили меморіальну дошку загиблому герою
28 квітень, 2015, 08:43