Українці, що пережили землетрус у Непалі, розповіли подробиці трагедії

Українці, що пережили землетрус у Непалі, розповіли подробиці трагедії
На момент землетрусу у Непалі перебувало понад 150 українців. Досі на зв’язок не вийшли більш ніж 80. Їхні долі поки що не відомі.

Про це повідомляє 5 канал.

Марія Вербовська
– одна з півтори сотні українців, яка на власні очі бачила трагедію в Непалі. Два місяці тому з нареченим приїхали в Катманду, подорожуючи Південно-Східною Азією. Відтоді готувалися до сходження в Гімалайські гори. У день землетрусу Марія, як і сотні інших туристів, гуляла історичним центром Катманду. Каже, коли асфальт під ногами захитався, люди здійняли паніку, Марія із друзями вибігли на відкриту ділянку – перехрестя, щоб вберегтися від уламків будівель, які посипалися на голову місцевих жителів.

Врятуватися від трагедії вдалося і батьку Марії – Ігорю Вербовському. Він всього за три години до перших підземних поштовхів вилетів з аеропорту в Катманду. Після тривожних новин чоловік зв’язався з донькою і з’ясував, що Марії доводиться ночувати на вулиці через загрозу афтершоків, перебувати у будь-якій будівлі небезпечно. Крім того, ситуація з харчами напружена, крамниці та супермаркети в Катманду відчинилися лише через два дні після трагедії.

У Непалі досі перебуває 161 українець, і понад 80 із них – не вийшли на зв’язок. Про це повідомляють у вітчизняному МЗС. У відомстві обіцяють евакуювати українців, утім, коли це зроблять, досі не відомо, адже усі рейси до Катманду скасовані.

Чотирьох українців вдень на свій борт узяв польський літак. Ті, хто лишився у Непалі, можуть отримати допомогу в почесному консульстві України в Непалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці, що пережили землетрус у Непалі, розповіли подробиці трагедії
28 квітень, 2015, 10:43