Відкрито он-лайн реєстр чиновників, які підлягають люстрації

Відкрито он-лайн реєстр чиновників, які підлягають люстрації
Громадський люстраційний комітет 28 квітня відкрив онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації.

Про це повідомляє Українська Правда.

Реєстр знаходиться за адресою http://lku.org.ua/registry. Станом на 28 квітня у ньому знаходяться 755 осіб, нові прізвища будуть додаватись по мірі надходження інформації.

"Люстрацію в Україні можуть провести виключно громадяни за допомогою медіа та власної активності. Очищення влади не проведуть посадовці, оскільки вони самі причетні до клептократичної машини, від якої нам і потрібно очистити державу", – сказав голова громадського люстраційного комітету Єгор Соболєв.

До реєстру потрапили люди, що займали свої посади в період режиму Януковича, а також ті, які працювали на ключових посадах в період Євромайдану.

За словами керівника інформаційного відділу комітету Олександри Дрік, до реєстру потрапили не тільки ті посадовці, які були звільнені відповідно до закону про очищення влади, але й ті, які звільнились за власним бажанням.

"Активісти Громадського люстраційного комітету в ручному режимі перевірили тисячі біографій посадовців і надіслали сотні запитів до державних органів. Для внесення особи до реєстру ми використовуємо виключно офіційну інформацію: офіційні біографії, накази про призначення та звільнення, відповіді на офіційні запити до державних органів. Наш реєстр також включає людей, які нині не обіймають державні посади, але до них застосовується заборона працювати на державний службі протягом 10 років", – зауважила вона.
В планах комітету — включити до реєстру 5000 осіб та додати посадовців, які підпадають під люстрацію за іншими критеріями, зокрема, майновим.

Дрік додала, що реєстр був створений фактично в борг і закликала небайдужих підтримати проект. Всі необхідні реквізити вказані на сайті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реєстр рулить, Климчук вже давно на "тому світі" давно...
Відповісти