Скандал у волинській школі – учень стверджує, що його побив вчитель фізкультури

Скандал у волинській школі – учень стверджує, що його побив вчитель фізкультури
У волинській школі скандал – учень стверджує, що його під час виховної бесіди побив вчитель фізкультури.

Нагадаємо, у школі села Забороль Луцького району, стався конфлікт між восьмикласником та вчителем фізкультури. Школяр стверджує, що педагог його побив.

Мама учня 8 класу Заборольської школи Назара Лимана стверджує, що 9 квітня вчитель фізкультури вдарив її сина. У школі цей вчинок педагога трактують по-своєму, а подальший перебіг подій здивує читача, - пише Волинське агентство розслідувань.

Конфлікт виник через інцидент, який стався 9 квітня: Назар Лиман вдарив свою однокласницю Валентину Вовк. Коли дівчина, плачучи йшла коридором, її зустрів вчитель фізкультури Петро Петров. Дізнавшись, хто образив дівчинку, вчитель викликав Назара на «профілактичну бесіду» до спортзалу. Там вже сиділа однокласниця Валя, яку хлопчик образив.

Зі слів мами Назара, вчитель сказав хлопчику, що негарно ображати дівчат та вдарив його по шиї. Коли восьмикласник впав, вчитель вдарив його ногою. Після цього Назар погано себе почував і пішов додому. Єдиний свідок інциденту, Валя, каже, що ніякого побиття не було. Стверджує, що вчитель лише пояснював хлопцеві, чому не можна чіпати дівчат і сказав вибачитися. Після цього вони пішли зі спортзалу.

«Мені того дня подзвонила класний керівник зі школи і сказала, що син образив якусь дитину, але не сказала, як образив і кого», – згадує Тетяна Лиман. Через деякий час їй зателефонував син і сказав, що йому недобре і він іде додому.

«Зранку йому знов недобре, болить у боці. Я злякалася і запропонувала їхати в лікарню. Тоді мій Назар почав плакати і сказав, що вчора його вдарив вчитель і пригрозив мовчати, інакше «закопає», – розповідає Тетяна Лиман. Вона відвезла сина в обласну дитячу лікарню, а потім – на медичну експертизу, яка встановила у дитини легкі тілесні ушкодженні – подряпину за вухом та гематому на попереку. Тоді батьки написали заяву в міліцію.

Тетяна Лиман каже, що в кабінеті слідчого вчитель визнав свою вину. Опісля батьки і педагог домовилися, що заяву заберуть з міліції, коли вчитель вибачиться перед Назаром на очах у його класу.

«Не хочу, щоб дитину в класі вважали брехуном», – пояснює Тетяна. Домовилися, що вона принесе заяву і віддасть вчителю фізкультури одразу ж після вибачення. Однак, зі слів матері, сталося інакше. Коли Тетяна із сином та вчителем фізкультури увійшли до класу, то вчителька, яка саме вела урок, та директор школи Ірина Приймачук вийшли.

За словами мами учня, вчитель фізкультури почав розповідати про те, що всі люди можуть помилятися, а тоді раптово вихопив в неї заяву.
«Він напав на мене і хотів відібрати заяву. Він штовхнув мене і ми вилетіли з класу. Я впала, він забрав мою заяву та втік. Я була в шоковому стані», – каже Тетяна Лиман. Коли вона прийшла до тями, то побачила, що вчителі надають їй першу допомогу, а заяву хтось приніс назад.

«Уявіть собі, як моїй дитині, це сталося в нього на очах. Я не кажу вже про те, що вчитель роздер мені руку до крові. Я просто хотіла щоб він вибачився. З Назара святого не роблю, він образив дівчинку і я б з ним поговорила про це, але це не дає права вчителю так поводитися з дитиною», – бідкається мати.

Зі слів працівників школи та дітей, ситуація дещо інакша. «Назар дуже здібний хлопчик, але ніяк не розвиває своїх здібностей. Він стоїть на внутрішньо шкільному контролі», – каже директор. Директор розповіла, що про інцидент, коли Назар вдарив однокласницю, повідомили службу у справах дітей. 9 квітня зателефонував батько дівчинки і сказав, що ситуація повторилася.

«На той час Назар вже визнав свою вину та вибачився перед Валею», – зазначає директор школи. 9 квітня директорка зарєєструвала лист на службу у справах дітей внутрішньошкільній документації.

Щодо конфлітку мами та вчителя у класі Назара, то його директор не бачила, мовляв, стояла далі по коридору і огляд їй закрили відкриті двері класу. Тому, каже, не бачила навіть як вчитель фізкультури «вислизнув» з класу.

«Я не бачила, щоб він її бив, я бачила лише, як вона в істериці сиділа біля класу. Це було лише кілька секунд», – пригадує директор. Поряд з тим вона зазначає, що не знає про кримінальне провадження. Якщо таке ведеться і буде встановлено вину вчителя фізкультури, то щодо нього застосують відповідні заходи.

Діти, які стали свідками конфлікту, описують ситуацію так: «Вчитель прийшов і почав говорити, що є ситуації, коли всі помиляються. Він не пояснив, що до чого, і вибачився. Потім повертається, забирає листок і йде, а мама Лимана починає відбирати той листок, і вони виходять з класу»,- каже однокласник Назара Олександр.

Волинське Агентство Розслідувань з’ясувало, що на виклик мами приїхав дільничий Юрій Гриб. Той розповів, що заяву на вчителя від Тетяни Лиман приймав слідчий Луцького райвідділу Андрій Пугач. Цей слідчий займався кримінальним провадженням, яке було відкрите раніше, після звернення щодо отримання тілесних ушкоджень Назаром Лиманом 9 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
БАТЬКИ ВИХОВУЮТЬ ХАМЛО, А ВИННІ ВЧИТЕЛІ!ЦЕ БАТЬКИ ПОВИННІ ПАСОК ЗАСТОСОВУВАТИ ДО СИНА, КОЛИ ОБРАЖАЄ СЛАБШИХ, ТА ВЖЕ ПІЗНО...ДИВІТЬСЯ ЩОБ СИНОЧОК ВАС НА СТАРІСТЬ НЕ ОБРАЖАВ, ЯК ЦЮ ДІВЧИНКУ. ДУМАЄТЬСЯ ВИ ЩЕ НЕ РАЗ ЗГАДАЄТЕ ЦЬОГО ВЧИТЕЛЯ І БУДЕТЕ ПОДУМКИ ДЯКУВАТИ І ПРОСИТИ ВИБАЧЕННЯ...
Відповісти
Особисто мені у цій ситуації шкода вчителя (вчителів).
Відповісти
Мама, виховуйте свого сина людиною, а не бидлом, а то і він вас поб"є на старості. З іншого джерела сьогодні мама казала, що вчитель грозився "вбити сина", а тут вже каже "закопає". Мама, очевидно, сама забрехалась і плутається в свідченнях.
Відповісти
Вчитель зробив правльно.Таких неслухів і хуліганів треба притягати до відповідальності і навіть в такій як було формі.Бо дійсно потім виросте бандитом.
Відповісти
Руку на учнів ніхто не має права піднімати...
Директор як мінімум за цей інцидент отримає догану... (інфа з управління освіти)...
Відповісти
Не треба забувати про презумпцію невинуватості. Ймовірний факт побиття ще треба довести у законному порядку.
Відповісти
Я тільки на боці вчителя!!! Якби було правильне виховання - то б не бив дівчат. Що за поведінка? Хай маму йде б"є. А мама що хоч може розказати. Не було б конфлікту, якби не стався інцендент!!!
Чи може у сім"ї є норма коли мужчини б"ють жінок????????
Відповісти
Повинні бути якісь стандартні протоколи поведінки (процедури) вчителів у подібних ситуаціях. Вчитель не повинен проводити такі "виховні бесіди" "сам на сам". Ну а дівчаток б"ють покидьки.
Відповісти
Чого це сам на сам. В залі була присутня при розмові дівчинка. І вона сказала, що ніякого побиття не було.
Відповісти
Хто надає добрих тумаків маминому синочку,дам шоколадку.
Відповісти
Вчитель прав на 100%! Таких треба частіше "виховувати".
Відповісти
поговорили????? а вчитель вже звільнився((( хороший він хлоп.
Відповісти
Шкода вчителя. Нехай тримається морально і фізично. І нехай захищає свої права!
Відповісти
Таких, піздюкі в потрібно плящити на кожному кроці.
Відповісти
Звичайно все брехня!! Забрехався малий по самі вуха, кожен раз по іншому розказує. Нехай його власна мама його ж і боїться, він ще їй покаже де свиня хвоста носить. Це ще та сімейка АДАМСІВ!!
Відповісти
Чому статтю написано однобоко? Запитайте дітей скільки вони натерпілись від такого однокласника. А журналісти не розібравшись роблять хулігана жертвою.
Відповісти
Нехай ще малий покидьок розкаже як він свого класного керівника посилає на три букви, хамить всім, до уроків не готується, приходить і йде з школи коли захоче! До всіх однокласників ставиться зневажливо! А його мати хвора на голову, про це весь Луцький район знає!!! Вчитель респект!! Він не винний!!!
Відповісти
Побажання батькам Назара, заберіть його до іншої школи, якщо йог так гноблять всі!! А ще краще цілою сімейкою на всі чотири сторони. Дайте пожити дітям в класі, учителям, сусідам. ФУУУУУ БРЕХУНИ!!!!
Відповісти
вчитель молодець мало дав гавнюкові якого мамця не навчила як з дівчатками чемно поводитись!
Відповісти
Малому засранцю урок - не бий дівчат. Бо проти сили завжди знайдеться інша сила
Відповісти
Як правило, у таких конфліктах діти підбріхуюьь, а батьки скандсльні і неадекватні...
Відповісти
Малий Лиман! ти скоро виростеш і швидше всього станеш гопотою або бандюгою або злодієм або брехуном або наркоманом або просто недолюдком зІ сіма вище переліченими ВИЩЕ "якостями" ЯКЩО НАРЕШТІ ТИ ***** НЕ ЗРОЗУМІЄШ ЩО МАЄШ ОБОВЯЗКИ ПЕРЕД СУСПІЛЬСТВОМ А НЕ ТІЛЬКИ ПРАВА ЯКІ КАЧАЄ МАМЦЯ ЗА ТЕБЕ, ВОНАЖ СКОРО ВІД ТЕБЕ ЗА ОЦЕ ВСЕ І ВІДГРЕБЕ, А ЩЕ Й ПОТІМ УСІМ НА ТЕБЕ ЖАЛІТИМЕТЬСЯ З ЧИСЛЕННИМИ ГЕМАТОМАМИ! ТАКЩО СЛЮНТЯЙ начувайсь Я ТЕБЕ ЗАПАМЯТАЮ, попадешся ОСОБИСТО МЕНІ ще раз на побитті кого небуть - зробимо так як вчитель обіцяв ! тоді будеш мати свій відеорепортаж в ютубі - сам пробачення в вчителя попросиш! ВИРОК - НАФІГ З НАШОЇ ШКОЛИ, ЩОБ НЕ ПОЗОРИВ НАС І ВЧИТЕЛІВ! гидота! А вчителю - тримайтеся, ми з вами!
Відповісти
Назарчик, ти не вихована бидлота
Відповісти
ВЧИТЕЛЬ - МОЛОДЧИНА, ДОВІВ, ЩО КОДЕКС ЧЕСТІ ІСНУЄ!!!
Відповісти
Петро Петрович, я в шоці!!
Відповісти
Як шкода,що через різну с...чь страждають вчителі
Відповісти
Останні новини
Скандал у волинській школі – учень стверджує, що його побив вчитель фізкультури
28 квітень, 2015, 15:26