Завдяки меценатам на Волині покращують матеріальну базу освітніх та медичних закладів

Завдяки меценатам на Волині покращують матеріальну базу освітніх та медичних закладів
Шкільні та лікарняні меблі, а ще інвалідні візки, милиці, білизну, одяг та інші необхідні речі цього разу передали на Волинь меценати з Німеччини - конвойна група "Вальдек Франкенберг". Гуманітарний вантаж закордонні партнери зібрали в рамках співпраці із волинським благодійним фондом «Європейський вектор».

Відтак, столи, стільці, класні дошки, умивальники отримають школи. Загалом таку допомогу розподілять поміж п’ятьма освітніми закладами. Тим часом 2 дитсадки, окрім меблів, отримають ще й іграшки. Підопічним п’яти стаціонарних відділень районних територіальних центрів, а це люди похилого віку та знедолені, передадуть одяг та білизну. Тим часом Луцький гарнізонний госпіталь отримає стільці та столи, ще два волинські медзаклади – лікарняні ліжка, умивальники, інвалідні візки, милиці та білизну.

«Ця допомога меблями для нас не перша, адже торік ми вже зверталися у фонд і отримали парти та стільці, які були нам необхідні. Таким чином замінили шкільні меблі в одній класній кімнаті, а зараз плануємо укомплектувати добротними, зручними для учнів столами та стільцями ще одну», - поділився директор ЗОШ №1 міста Горохів Віктор Савчук.

Цьогоріч німецькі партнери таку благодійну допомогу передають вперше. Втім, у рамках співпраці, яку п’ять років тому започаткував меценат фонду Сергій Мартиняк, область отримала майже тридцять автомобілів гуманітарної допомоги, розповіла керівник БФ «Європейський вектор» Галина Ведрич. Відтак, десятки шкіл, дитсадків, лікарні, територіальні центри, госпіталь, будинки милосердя, завдяки таким контактам оновили меблі та, відповідно, покращили побут. А малозабезпечені волиняни, сім'ї погорільців, а також родини переселенців отримали соціальні пакунки (одяг і взуття для дорослих та дітей).

Загалом цього року, на прохання Сергія Мартиняка, німецькі партнери вже передавали дитячий одяг та взуття вихованцям школи-інтернату, що в місті Сєвєродонецьк на Луганщині, де живуть сироти, а також батьківські діти віком від 5 до 18 років. А Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені І.І.Мечникова, куди доправляють поранених бійців, отримала від меценатів медичні матеріали виробництва провідних німецьких фірм.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Завдяки меценатам на Волині покращують матеріальну базу освітніх та медичних закладів
28 квітень, 2015, 18:40