Пожежу в Чорнобилі локалізували, обстановка стабільна - ДСНС

Пожежу в Чорнобилі локалізували, обстановка стабільна - ДСНС
Пожежу у "Чорнобильській пущі", що розташована у зоні відчуження, локалізовано, рятувальники продовжують гасити осередки займання на оточеній території лиха.

Про це повідомляє Українська правда.

"Станом на 6 годину 29 квітня фронт пожежі оточений і зупинений. Ситуація контрольована. Гасіння осередків загорання продовжується", - повідомляється на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень", - наголошують рятувальники.

На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група на чолі з виконувачем обов’язків начальника ГУ ДСНС у Київській області Кісільовим П. С. Загальну координацію дій з гасіння лісової пожежі здійснює виконувач обов’язків голови служби Зорян Шкіряк.

Як відомо, лісова пожежа виникла о 12:45 у вівторок, 28 квітня, на території комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Лубянка Іванківського району Київщини на площі близько 320 га.

До гасіння пожежі залучено 51 одиниця техніки та 305 осіб, у тому числі від ДСНС 39 одиниць техніки (з них 3 пожежні літаки та 2 вертольоти) і 253 чоловіка особового складу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.