З наступного року до України заборонять ввозити авто старше 5 років

З наступного року до України заборонять ввозити авто старше 5 років
Згідно з підписаною угодою з ЄС, в Україну з 1 січня 2016 року, заборонено ввезення автомобілів, які не відповідають екологічним вимогам стандарту Євро-5, тобто старше 5 років.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

"З підписанням угоди з ЄС Україна взяла на себе зобов'язання, що з 1 січня наступного року в Україні буде заборонено ввезення автомобілів, які не відповідають екологічним стандартам Євро-5", - сказав Назаренко.

За його словами, стандарт було введено в Європі в 2009 році, і він забороняє імпорт автомобілів, що були в користуванні більш як 5 років.

Євро-5 - стандарт обов'язковий для всіх нових вантажних автомобілів, що продаються в Євросоюзі, з жовтня 2008 року і для всіх легкових автомобілів - з 1 вересня 2009 року. Норми за викидами: СН до 0,05 г/км, CO до 0,8 г/км і NOy до 0,06 г/км.
Оскільки реальна дія екологічного стандарту Євро-5 в країнах Євросоюзу та США встановилася в 2009 році, відповідно, автовиробники почали випуск автомобілів, які відповідають новим правилам, після вересня 2009 року.

Для автомобілів, які не відповідають класу Євро-5, необхідно буде обов'язкове переобладнання двигуна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото я розумію, влада почула народ.
Відповісти
Васадзе з Укравто, знову пересадять нас на Ланоси
Відповісти
А цікаво, автомобілі такі як ZAZ відповідають нормам Євро-5???????
Відповісти
То нехай скинуть ціну на ЛАЙНОС до 35 тис грн і я його куплю замість старого пасатика. нехочу васадземобіль складений навіть не українцями а корейцями, вони робочі місця для українців скоротили... , хочу їздити на німецькому народному авто! А так - не дождуться всеодно собі до 1 січня фольцика 5 - го пережену))))))) і таких як я в країні тьма))) якісь типу народовладці прийняли типу закон щоб нас типу взяли в ЄС, і я маю оте типу виконувати)))) вИ за кого мене маєте? небуде в нас ЄС!!! в нас буде націонал соціалізм якщо не одумаються P.S. "а нас в світі все більше й більше, і то на 30%" слава нації!!!
Відповісти
щось в мене сумніви є на рахунок цього,наша держава зі своїми законами непогані гроші має (в нас же тех-паспорт в 5 раз дороже ніж саме авто пригнане наприклад з німеччини)а так хто ті авто буде купувати не старше 5 років,тут неможна на 80-х років машину нашкребти з такими зарплатами
Відповісти
чомусь зарплат до евростандартів не підніють, а так все до европи. А самі зробити людського нічого неможуть. Нехай Порошенко з яценюком на ланоси пересядуть.
Відповісти
а цікаво танки,бтр-и,саушки,які до нас валять з Росії без "обдираловоможки"відповідають цим стандартам.Там певне Євро-10 вже ,так що відстаєм!
Відповісти
Найбільший ворог українців-щирі українців,а не Путін

Відповісти
Тобто замість того щоб потрохи витіснити з ужитку ті старенкі Жигулі,Москвичі,Волги та інших "пенсіонерів" за рахунок авто з Європи, матимемо авто з Євро-1 і Євро-5, а у підсумку Евро-2,5+. Фантастика.
Відповісти
У статті йдеться мова про те, що ЕВРО-5 було введено у 2009 році. Отже висновок - ввезеня автомобілів, які випущені до 2009 року буде заборонене. Постає питання, чи можливо буде ввезти автомобіль, приміром, Opel Astra H 2010 р.в. з двигуном z16xep?
Згідно даних виробника, цей двигун відповідає стандартам ЕВРО-4!!!
Відповісти
А що будуть робити з цими автомобілями що в же в Україні і невідповідають стандартам ЄВРО 5?
Відповісти
а нічого не будуть робити. можеш хоч з хламу жигуля чи москвича відновити, аби документи були попередні, і дими скільки влізе. ніхто ж за реальний стан справ не говорить, нікого це не цікавить, головне шо Європейці нас продавили. тепер он навіть МАЗи у білорусів купувати не можемо.
Відповісти
Останні новини
З наступного року до України заборонять ввозити авто старше 5 років
29 квітень, 2015, 13:20