У Луцькраді запропонували перенести авторинок на місце призначене для Центрального ринку

У Луцькраді запропонували перенести авторинок на місце призначене для Центрального ринку
Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко розповів як міська влада планує вирішити проблему стихійного авторинку, який знаходиться на вулиці Єршова вже майже десять років.

Про це стало відомо під час сесії Луцької міської ради 29 квітня.

Так за ініціативи Григоренка було проведено громадські слухання під час яких громада, підприємці та продавці автівок затвердили резолюцію і запропонували альтернативні майданчики де, у перспективі, може розміщуватись авторинок.

Під час громадських слухань було визнано роботу авторинку на вулиці Єршова такою, яка спричиняє незручності для лучан і це може призвести до катастрофи, адже поряд знаходиться нафтобаза.

За результатами робочої групи, до якої входили і представники ДАІ, а також Служби з надзвичайних ситуацій, було розглянуто декілька земельних ділянок на яких можливо знаходитиметься авторинок.

«Ми не виключаємо можливість функціонування авторинку за його старою адресою, на вулиці Єршова. Адміністрація отримала приписи і зауваження щодо недоліків роботи діючого авторинку. Перш за все розширити територію ринку, щоб уникнути стихійної торгівлі автомобілями, встановити туалети, і повністю заасфальтувати територію. Адмміністрація ніби згідна розширити територію за рахунок земель прилуцької сільради», - зазначив Григоренко.

Крім того, була озвучена пропозиція стосовнорозташування авториноку по вулиці Боженка, де площа земельної ділянки для автомобільного ринку майже 6 гектарів. Саме туди раніше планувалося перенести Центральний ринок міста, який нині розташований під стінами Луцького Замку.

«Пропонувалась ділянка по вулиці Рівненській 76-а, загальна площа якої 5,9 гектара. Але робоча група вирішила, що ця ділянка не є придатною для авторинку оскільки виникає проблема в’їзду і виїзду автотранспортом на цю територію. На нашу думку це створить додаткові незручності для містян і корки на дорогах», - заявив секретар міськради.

Найкращою із запропонованих земельних ділянок члени робочої групи все ж таки визначили. Вона розташована на території Прилуцької сільської ради і її площа становить майже 9 гектарів. Ця ділянка знаходиться між військовим аеродромом та шляхопроводом. Перевагою цієї території є її місце розташування, адже вона знаходиться поряд з об’їздною дорогою. Але на цій ділянці немає ніякої інфраструктури. Для облаштування там авторинку потрібно 30 мільйонів гривень.

«Більшість членів робочої групи рекомендуватиме міській раді перенести існуючий ринок на вулицю Боженка. Але я вважаю, що існуючий авторинок повинен послухати робочу групу і усунути недоліки у своїй роботі. Так ми зекономим кошти міста і унеможливимо існування стихійного авторинку», - мовив Григоренко.

Звіт робочої групи з підготовки пропозицій щодо подальшої роботи авторинку депутати підтримали, але остаточне рішення переносити авторинок чи його залишити на старому місці буде прийматись на наступних сесіях міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке там облаштування?
Поставлят дві параші, будку для сторожа і готова інфраструктура!
Відповісти
може горгуту пропозицію надішле і роздасть "фракціонєрам" по 50 баксів??? Повна дискридитація партії БЮТ на Волині !!!!
Відповісти
віддайте ту землю АТОшникам, а не базару.
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді запропонували перенести авторинок на місце призначене для Центрального ринку
29 квітень, 2015, 16:14