Владці Ковеля заключили договір на довгобуд, на якому «діваються» мільйони

Владці Ковеля заключили договір на довгобуд, на якому «діваються» мільйони
Відділ комунального господарства Ковельського міськвиконкому Волинської області 21 квітня уклав угоду з ТОВ «Житлобуд-2» на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Ватутіна,70б у м.Ковелі – секція №2, II черга.

Вартість угоди складає 11,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», - інформує «Наші гроші».

Передбачено будівельні і опоряджувальні роботи, підведення комунікацій, встановлення вікон і дверей, благоустрій території (мощення доріжок, озеленення). Кількість поверхів не уточнюється. На сайті мерії сказано, що планувався п’ятиповерховий будинок.

Власниками «Житлобуд-2» є Леонід і Ольга Стефановичі, Анатолій Дука і Наталія Бохонко. До середини 2012 року 51% фірми належало ПрАТ «Луцьксантехмонтаж» Віктора Чорнухи, який був членом Луцького міськвиконкому.

Єдиним конкурентом на торгах стало ПП «Пересувна механізована колона №19» Петра Гордійчука.

Як повідомляється на сайті Ковельської міськради, будинок почали зводити у 2007 році в рамках програми надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла для молодих сімей. Свого часу було оплачено будівництво 60 квартир вартістю понад 16 млн грн. (90% вартості обєкта). Як зазначає мерія, із цієї суми 7,5 млн грн. «безслідно зникли, що й досі є предметом розслідування правоохоронних органів».

У 2011 році суд давав дозвіл на виїмку документів «Управління житлового будівництва» Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. У розтраті підозрювалися службові особи Управління житлового будівництва, які завищили об’єми виконаних робіт і витратили не за цільовим призначенням понад 7 млн грн. Подальший перебіг справи невідомий.

У Віснику держзакупівель давніші договори на будівництво об’єкта знайти не вдалося. Водночас як свідчать дані реєстру судових рішень, у 2013 підрядником був згаданий «Житлобуд-2», а в 2010 році орендне будівельно-монтажне управління «Репер». Засновників останнього реєстр не розкриває. Також відомо, що у 2013 році «Житлобуд-2» залучав до будівництва будинку на Ватутіна 70б субпідрядника – КП «Ковельбуд», де засновником є Володимир Сидорук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Владці Ковеля заключили договір на довгобуд, на якому «діваються» мільйони
29 квітень, 2015, 15:20