Ігор Єремеєв: Надання допомоги соціально вразливим громадянам має бути максимально простим

Ігор Єремеєв: Надання допомоги соціально вразливим громадянам має бути максимально простим
Депутатська група «Воля народу» пропонує спростити бюрократичні процедури для отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Після підвищення вартості тарифів на житлово-комунальні послуги, в результаті замороження рівня заробітних плат та галопуючої інфляції все більше родин звертаються за державною підтримкою. В свою чергу органи соціального захисту не в змозі кваліфіковано проконсультувати та перевірити документи у громадян, що до них звертаються. Кількість працівників органів соціального захисту не збільшується, а в деяких регіонах навіть і скорочується, відповідно до задекларованих урядом цілей зі скорочення чиновників, а число звернень до них збільшується.

"Тому надання допомоги соціально вразливим громадянам має бути максимально простим, зручним, швидким і прозорим", - вважає лідер депгрупи "Воля народу" Ігор Єремеєв. Народними депутатами групи було внесено відповідну законодавчу ініціативу - проект закону про внесення змін до закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям (№1302).

Пропонується законодавчо зафіксувати перелік документів, які необхідно надати для отримання допомоги (нерідко органи соцзахисту на свій розсуд трактують чинне законодавство і вимагають додаткові документи), позбавити корупційної складової й зобов’язати місцеві державні адміністрації надавати допомогу в разі правильного оформлення документів (зараз чиновники місцевої адміністрації можуть на свій розсуд вирішувати чи давати допомогу чи ні).

Депутатська група «Воля народу» вважає, що головним критерієм під час надання соціальної допомоги має стати середньомісячний сукупний дохід, а не встановлення фактів володіння чи користування земельною ділянкою, нерухомими або рухомими активами тощо. Тому пропонується вилучити норми щодо непризначення допомоги в разі володіння малозабезпеченою родиною другою квартирою чи будинком та земельною ділянкою понад 0,6 га.

У групі наголошують, що зменшення кількості документів, необхідних для отримання соціальних виплат, доведення адміністративних процедур до автоматизму є дієвим методом для запобігання корупції в цій сфері, яким користуються в усьому світі. А надання допомоги, виходячи з рівня матеріального забезпечення родини – гарантує дотримання принципів соціальної справедливості та рівності громадян на отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб сонце сходило над Львівом...
Відповісти
Ігор їдь на рідну рівненщину порядки наводь а не на Волині людей баламутиш....
Відповісти
Останні новини
Ігор Єремеєв: Надання допомоги соціально вразливим громадянам має бути максимально простим
29 квітень, 2015, 18:30