Волинські священники вчитимуться у Чехії

Волинські священники вчитимуться у Чехії
Представники Волинської єпархії з благословення митрополита Волинського і Луцького побували у Словаччині, бо з Православною Церквою Чеських земель і Словаччини єпархія має дуже давні дружні стосунки.

Про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ.

Вже підготовлено і договір про співпрацю богословського факультету Прешовського університету з Волинською духовною семінарією. У скорому часі його підпишуть, а наразі під час зустрічі ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз розповів про здобутки керованого ним закладу.

Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук презентував факсимільні видання Луцького Євангелія та Луцького Псалтиря XIV століття, які видані Волинською єпархією.
Волинські священики мали зустріч з деканом богословського факультету, з проректорами вишу, зі студентами. Після підписання договору про співпрацю студенти Волинської духовної семінарії зможуть продовжувати навчання на богословському факультеті Прешовського університету, викладачі – захищати наукові роботи, обидва заклади зможуть проводити спільні наукові конференції тощо. Програма співпраці дуже велика і корисна обом закладам.

Довідково:

Православний богословський факультет Прешовського університету є вищим навчальним закладом Православної Церкви Чеських земель і Словаччини. Він має дуже давню історію, бо створений ще у 1950 році, був самостійним навчальним закладом і лише у 1990 увійшов до складу Прешовського університету, одного з найбільших вишів Словаччини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: упц
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чехія і Словаччина - дві РІЗНІ держави. Вчить географію, неуки:-)
Відповісти
Останні новини
Волинські священники вчитимуться у Чехії
30 квітень, 2015, 10:00