На Волині представили програму заміщення природного газу

На Волині представили програму заміщення природного газу
Під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика відбулося розширене засідання колегії Волинської облдержадміністрації у режимі відеоселектору.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук зазначив, що на сьогодні в області діє понад п’ять тисяч малих підприємств, які переробили і поставили продукції більше, ніж на 8 млрд. грн. Проте майже на 10% скоротилася кількість середніх та великих підприємств.
- Незважаючи на статистику, все ж сподіваємося, що завдяки державним та обласним програмам ситуація невдовзі покращиться, – запевнив Сергій Дмитрович. – Крім того, для представників бізнесу необхідно спростити систему надання кредитних ресурсів та покращити систему надання адміністративних послуг.

Що ж стосується цінової ситуації в області, то Сергій Кошарук наголосив: індекс споживчих цін в області становив 121,7%, коли в Україні – 120,3%. Найбільше зросли ціни на харчові продукти – майже на 29%, зокрема на олію, фрукти, овочі, цукор, рибу та хлібопродукти.

Володимир Гунчик зауважив, що Антимонопольний комітет займає активну позицію щодо цінової ситуації в області. Завдяки проведеним перевіркам вдалося знизити ціни на соціальні види продуктів.

- Долар більш-менш стабілізовано, коливання, якщо й відбуваються, то незначні, то за рахунок чого відбувається зростання цін? – зазначив Володимир Петрович. - Необхідно зробити все, аби бізнес та місцева влада зрозуміли, що заробітна плата в населення не піднімається. Людей сьогодні цікавить одне питання: як вижити? Потрібно зрозуміти, що основні кошти з Державного бюджету йдуть на зміцнення обороноздатності країни. Тому, якщо окремі представники бізнесу, в такий складний для країни час, намагаються отримати надприбутки, безумовно, влада реагуватиме належним чином.

Також Володимир Гунчик наголосив, якщо оцінювати загальну соціально-економічну ситуацію області за І квартал 2015-го року, то тут більше негативу, ніж позитиву. Зокрема, це стосується і сфери сільського господарства:

- У наступному кварталі необхідно краще попрацювати та вжити всіх заходів, аби не допустити зниження показників, які були у порівнянні з минулим роком. Особливу увагу слід приділити агропромисловому комплексу та переробці сільськогосподарської продукції.
Окрім того, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук представив учасникам наради програму заміщення природного газу на території області до 2020 року. Також під час засідання колегії окреслили основні завдання з підготовки до опалювального сезону на 2015-2016 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
заростати шерстю та повертатися до печери...не треба ні газу, ні лєтрики.
Відповісти
Останні новини
На Волині представили програму заміщення природного газу
30 квітень, 2015, 10:45