Відбулися перші зйомки «Майдан: усна історія» у Луцьку. ВІДЕО

Відбулися перші зйомки «Майдан: усна історія» у Луцьку. ВІДЕО
Український інститут національної пам’яті розгортає реалізацію проекту «Майдан: усна історія» в регіонах.

Вперше в новітній історії України для придушення соціального спротиву вдалися до масового вбивства протестантів. Небесна сотня, яка постала в результаті розстрілу учасників Майдану, поповнила пантеон національних героїв України і назавжди залишиться у пам’яті українців.

З метою збереження пам’яті про події Майдану, гідного вшанування сміливців, які ризикували своїм життям і здоров’ям, планується створити архів Майдану, основною складовою якого стануть спогади учасників та свідків протестних акцій листопада 2013 р. – лютого 2014 р. Матеріали архіву також увійдуть до експозицій майбутнього Музею Майдану / Музею Свободи.

Відбулися перші зйомки у Луцьку. Першими героями проекту стали:
Володимир Пащенко – «голос» Луцького Майдану, який з перших днів брав активну участь у протестних акціях.


Мирослав Ватащук, журналіст, член Незалежної медіа-профспілки України. Який одним із перших вийшов на Майдан у Луцьку 21 листопада 2013 року


Для фіксації спогадів учасників Майдану у найбільших містах України створені робочі групи, які будуть займатися збором свідчень про протестні акції того часу. Такий збір триватиме до другої річниці початку Революції гідності.

Координатором регіональної робочої групи є доктор політичних наук Оксана Ярош (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки). Технічну підтримку реалізації проекту у Волинській області надає Волинська обласна державна телерадіокомпанія.

Метою проекту є запис суб’єктивного досвіду громадян, які брали участь або були свідками протестних акцій в Україні з кінця листопада 2013 р. – до березня 2014 р.

У рамках проекту здійснюється збір спогадів активістів із різних середовищ Майдану, які в майбутньому стануть основою електронного архіву та слугуватимуть джерельною базою для істориків, документалістів, правозахисників та всіх, хто цікавиться історією Майдану.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не видаляйте коменти! Правда очі ріже!
Відповісти