Для луцьких ліцеїстів влаштували «школу виживання». ФОТО, ВІДЕО

Для луцьких ліцеїстів влаштували «школу виживання». ФОТО, ВІДЕО
На базі міліцейського училища відбулися дводенні навчально-польові збори вихованців луцького ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Тож ліцеїсти мали нагоду поспілкуватися із найкращими фахівцями підрозділу професійної підготовки УМВС та спецпідрозділу «Світязь», - про це повідомили у СЗГ УМВС Волині.

За словами т.в.о. начальника училища Михайла Дубарця, на території закладу споруджено тактичне містечко, великий спортзал і кілька спортивних майданчиків, тир та полігон:

– Така база дає можливості навчати не тільки ліцеїстів та курсантів, а й здійснювати якісну перепідготовку особового складу управління. До того ж, тут удосконалюють свої навички і відпрацьовують тактику дій в екстремальних ситуаціях бійці «Світязю». Тож ліцеїсти можуть спробувати власні сили в умовах, максимально наближених до реалій.
Щоби зробити навчання змістовними та різноплановими, організатори передбачили заняття із цивільної оборони, фізичної та вогневої підготовки, тактики самозахисту й медичної підготовки. У результаті хлопців випробували на витривалість: вони долали смугу перешкод, бігли крос, групами тренувалися у швидкості і вмінні розбору та збору автомата Калашникова, споряджали магазин патронами.

Перед навчальними стрільбами ліцеїстам довели інструкцію із заходів безпеки при поводження із вогнепальною зброєю. Під пильним оком інструкторів та їх чіткими командами, молодь вправлялася у влучності із стрільби з автоматичної зброї.

Співробітники роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» демонстрували майбутнім правоохоронцям свій вишкіл та поділилися бойовим досвідом, здобутий у зоні проведення антитерористичної операції, а відтак дали кілька життєвих уроків «школи виживання». Робота у групах, чітка взаємодія між собою, вміння оцінити обставини й визначати міру небезпеки в зоні військового конфлікту, правила поводження зі зброєю, надання першої медичної допомоги пораненому - це далеко не повний перелік тих знань, якими поділилися правоохоронці.

Бійці моделювали приклади виникнення нестандартних ситуації у зоні ведення вогню і пропонували юній аудиторії самостійно їх вирішити, аби виконати завдання без втрат серед особового складу.

- Кожен чоловік повинен вміти влучно стріляти, вміти опанувати себе в бою. Тим більше, зважаючи на воєнні дії в країні, особливо важливо, щоби кожен із нас зумів захистити свій дім, - розповів ліцеїст Борис Роговий.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Для луцьких ліцеїстів влаштували «школу виживання». ФОТО, ВІДЕО
30 квітень, 2015, 13:19