Громадян Росії зобов'язали мати листи-запрошення при в'їзді в Україну

Громадян Росії зобов'язали мати листи-запрошення при в'їзді в Україну
Україна ввела на травневі свята посилений режим на кордоні з РФ. Держприкордонслужба України вводить посилений режим контролю кордону з Росією.

Додаткові заходи безпеки в першу чергу будуть застосовувати до громадян РФ, які захочуть приїхати в Україну під час травневих свят. Про це на брифінгу заявив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляє «Новий Регіон».

«Основна мета таких додаткових заходів контролю - недопущення провокацій проти мирного населення, пропуску озброєння або бойовиків, або військової техніки на нашу територію. Такий режим посиленого контролю діє з 27 квітня і триватиме до закінчення травневих свят. У першу чергу такий посилений контроль буде застосовуватися до громадян Росії », - сказав Слободян.

За його словами, йдеться про комплекс заходів, які передбачають збільшення кількості прикордонних нарядів на пунктах пропуску, патрулів, більш детальні огляди на кордоні, на пунктах пропуску постійно будуть присутні співробітники МВС, СБУ.

Слободян додав, що ті громадяни РФ, які мають намір приїхати в Україну на травневі свята, але довгий час «не були в Україні з візитами, повинні мати лист-запрошення з українського боку».

«У будь-якому випадку, якщо буде виразне обгрунтування причин такого візиту та не будуть виявлені факти причетності до сепаратистської діяльності, дозвіл на в'їзд буде забезпечено», - запевнив Слободян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де візовий режим???
Відповісти
Останні новини
Громадян Росії зобов'язали мати листи-запрошення при в'їзді в Україну
30 квітень, 2015, 15:44