Волинянин добровільно здав незареєстровану рушницю

Волинянин добровільно здав незареєстровану рушницю
У період із 1 по 30 квітня в області триває місячник добровільної здачі зброї. Скориставшись цим, 50-річний волинянин здав у любомльський райвідділ міліції нарізну мисливську рушницю калібру 5,6 мм. Зі слів чоловіка, мисливську зброю він знайшов поблизу села.

Про це повідомляє прес-служба волинської міліції.

Подія належним чином зареєстрована у райвідділі міліції. Зброю направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській області.

Правоохоронці нагадують: за порушення законодавства у сфері обігу зброї настає адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Кримінальна відповідальність настає й у випадку виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Не забувайте: особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
новина року
Відповісти
Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

1. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу -

караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

ЛАШАРА
Відповісти
Останні новини
Волинянин добровільно здав незареєстровану рушницю
30 квітень, 2015, 16:22