На Волині триває проект «100 тисяч у місяць»*

На Волині триває проект «100 тисяч у місяць»*
Минуло три місяці відтоді, як в області стартувала ініціатива народного депутата Сергія Мартиняка «100 тисяч у місяць». Проект спрямований на допомогу учасникам АТО та їхнім родинам.

Відтак, благодійний фонд «Європейський вектор», меценатом якого є Сергій Мартиняк, щомісяця виділяє на це 100 тисяч гривень. Тим часом, що придбати за ці гроші, вирішують самі волонтери, адже саме вони найкраще знають потреби бійців на передовій.

За словами останніх, найактуальнішим замовленням як хлопців на сході, так і мобілізованих волинян залишається військова форма. Так, на сьогодні лише в обласному координаційному центрі допомоги учасникам АТО та їхнім родинам лежить майже сотня заявок на військовий одяг, частина прохань, кажуть волонтери, є колективними. Тому зі ста тисяч гривень, передбачених у квітні, на 84 тисячі придбали 90 комплектів військової форми, 40 курток, 140 комбінезонів на заміну для танкістів та тих, хто ремонтує військову техніку. Крім того, купили ще декілька десятків якісних футболок і шкарпеток під військове взуття та 20 пар берців.

Ці речі вже завтра волинські волонтери завезуть хлопцям на схід, розповіли у центрі. Тим часом решту квітневої суми, а також залишок грошей із березня, на прохання волонтерів, спрямували на оплату запчастин для ремонту техніки та автомобіля, яким волонтери передають вантажі на передову. Також за ці кошти придбали медпрепарати, якими доукомплектували аптечки для бійців, та ліки від застуди для хлопців 14 ОМБР.

Тим часом у лютому, в рамках проекту "100 тисяч у місяць", придбали акумулятори, баки, запчастини, тосол для техніки, а ще зимові спальники бійцям. Натомість у березні гроші спрямували на рації саперній роті групи інженерного забезпечення 14 ОМБР, на матеріали для виготовлення сітки, яка є основою маскувальної, на військову форму та запчастини для техніки. Таким було замовлення волинських волонтерів.

Загалом в рамках проекту «100 тисяч у місяць», який стартував у лютому благодійний фонд «Європейський вектор» та його меценат Сергій Мартиняк на потреби учасників АТО вже спрямували 300 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можете навіть плювати у мене, але Сірожка - справжній патріот рідного краю:-) Чесно. Сашко молодець. Стратегія безпрограшна.
Відповісти