На Волині посадовці штучно занижували якість вугілля

На Волині посадовці штучно занижували якість вугілля
Упродовж 2013˗2014 років посадові особи одного з вугледобувних держпідприємств систематично вносили завідомо недостовірні відомості у відповідну документацію, занижуючи показники вологості та зольності видобутого вугілля.

Повідомляє прес-служба МВС.

Штучно занижена якість вугілля, що планувалося для поставок тепловим електростанціям України, стало підставою для подальшого зниження його вартості та реалізації суб'єктам господарювання області.

Працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області встановлено, що посадові особи підприємства у такий спосіб сприяли ненадходженню до бюджету коштів на загальну суму 4 млн. грн.

За вказаним фактом прокуратурою Волинської області відкрито кримінальне провадження з правовою кваліфікацією кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.366 (службове підроблення та привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем ) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Досудове слідство триває та вирішується питання про повідомлення службовцям про підозру в учиненні кримінального правопорушення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.